Ukleščen

Slišal je 19-letnikove klice na pomoč

T.L.
6. 9. 2016, 14.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hudo poškodovanega 19-letnika so odpeljali v bolnišnico.

Arhiv Dolenjski list
Slika je simbolična.

V ponedeljek se je ob 14.29 uri policisti sprejeli obvestilo o delovni nesreči v skladišču ene od gospodarskih družb v Ajdovščini, kjer se je pri delu z viličarjem huje poškodoval 19-letni moški.

Nesreča se je zgodila okoli 14. ure, 19-letnikove klice na pomoč pa je takoj po nesreči slišal eden od tamkajšnjih zaposlenih, ki je nemudoma stekel k njemu in ga izvlekel izza viličarja. Zaposleni so poklicali na pomoč reševalce ZD Ajdovščina.

Mlajši delavec je namreč ob nesreči ostal ukleščen ob steni, in sicer med viličarjem in ozkim prehodom skladišča. Utrpel je hude poškodbe glave.

Ajdovski reševalci so huje poškodovanega mlajšega delavca zdravniško oskrbeli in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policisti so v zvezi z delovno nesrečo obvestili tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in novogoriško državno tožilstvo, prav tako je bil o delovni nesreči s hudo telesno poškodbo obveščen pristojni delovni inšpektor. Policisti še dodatno zbirajo obvestila.