V črnino oviti

Morilec Darko dnevno popil ogromne količine alkohola

R.T.
28. 8. 2016, 11.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

O morilcu znajo lokalni prebivalci povedati mariskaj.

Grega Wernig/M24.si
Sprevod ljudi v cerkev, kjer je potekala maša, nato je sledil pogreb.

Jutri bo minil teden dni od grozljivega dogodka, ki je ovil Slovenijo v črnino. Dogodka, ki se bo zapisal v zgodovino kot eden najbolj nedoumljivih in tragičnih: strelskega pohoda Darka Gregoriča, ki bo v zgodovino vpisal kot morilec policista Iva Žnidarčiča in zdravnika urologa Luisa Guillerma Martineza Bustamanta iz izolske bolnišnice.

Facebook
Pokojni zdravnik, urolog, Luis Guillermo Martinez Bustamante, mehiški državljan in oče dveh otrok.

Dve človeški življenji sta bili nasilno in prezgodaj končani, tretja žrtev - policist - okreva po poškodbah, ki mu jih je zadal napadalec.  

Vseh odgovorov ob tej tragediji ne bo. Znano pa je, da je morilec dejanje načrtoval, svojega zdravnika, urologa Martineza Bustamanta je krivil za predolgo čakalno dobo. Policista sta bila le ob napačnem času na napaćnem kraju ... Kot smo poročali, se je Darko pred napadom pridušal, da si ga bodo ljudje zapomnili, policija pa je potrdila, da je že načrtoval svoj pogreb. Darko je očitno imel nerazčiščene odnose z zdravniki, saj je še v času, ko je služil zaprono kazen napadel osebje v bolnišnici ...

Mojca
70-letni napadalec, po nepotrjenih podatkih Darko Gregorič doma iz Svetega Antona, je bil sicer stari znanec policije.

O morilcu zdaj ljudje vedo povedati marsikaj. Nekateri so trdili, da jih je dejanje presenetilo, da je bil miroljuben in mu ne bi pripisali takšnega nasilja, drugi pa znajo povedati drugačne zgodbe. Je pa izolska tragedija očitno povezana tudi z alkoholom. Darka so namreč poznali v lokalih v Sv. Antonu in tudi okolici. Slovenske novice poročajo, da Darko dnevno prevozil več sto kilometrov in popil po pet do deset litrov vina. Dnevno. Njegovo stanje naj bi se menda poslabšalo, ko je leta 1986 izgubil službo. 

Kaj vse se je dogajalo v Darkovi glavi, da je storil, kar je storil, svojci obeh žtrev ne bodo nikoli izvedeli. Razloge je Darko odnesel s sabo v grob.

PU Koper