Obnovitvena dela

Ljubljančani, pripravite se: pot na delo se lahko podaljša

T.L./STA
28. 8. 2016, 08.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Dunajska cesta od danes do srede popolnoma zaprta med Tivolsko in Linhartovo cesto.

STA
Dunajska cesta

Na več ljubljanskih vpadnicah potekajo obnovitvena dela, zato prihaja do zastojev v času prometnih konic, prevoznost pa se bo ob začetku šolskega leta še poslabšala. Na občini sicer načrtujejo končanje nekaterih del do začetka pouka. Tako bo od danes do srede zaradi del popolnoma zaprta Dunajska cesta med Tivolsko in Linhartovo cesto. 

Dunajska cesta bo zaradi rekonstrukcije križišča Dunajske in Vilharjeve ceste zaprta na odseku med Linhartovo cesto in Trgom OF, vključno s križiščem z Vilharjevo cesto. Obvozi bodo urejeni, mestni avtobusi na linijah 3G, 6, 6B, 7, 7L, 11, 11b, 12, 13, 14, 19B, 19I, 20 in 20Z ter avtobusi na liniji 64 bodo vozili po spremenjenih trasah.

Za popolno zaporo Dunajske ceste na tem odseku naj bi se na občini odločili, da ne bi imeli na prvi dan novega šolskega leta na glavni severni vpadnici dveh odprtih gradbišč, poleg dela pri Gospodarskem razstavišču še na delu med križiščem s Tolstojevo in Baragovo ulico ter križiščem s Posavskega in Dimičevo ulico.

Obnova Dunajske ceste na tem odseku naj bi bila po prvotnem načrtu ljubljanske občine končana do konca avgusta, a jih je presenetila načeta voziščna konstrukcija pod asfaltom, je poročal Dnevnik. Dela naj bi se tako na tem delu zavlekla do 11. septembra. Ljubljanski župan Zoran Janković je sicer za omenjeni časnik poudaril, da problem absolutno bo, a po njegovem mnenju do kolapsa vseeno ne bo prišlo.

Zaradi rekonstrukcije pa bodo prav tako zaprta križišča z Dunajsko cesto na Baragovi in Dimičevi ulici ter Tolstojevi in Posavskega ulici, je zapisano na spletni strani občine Ljubljana.

Sočasno obnovitvena dela še vedno potekajo na Šubičevi ulici, na odseku med Beethovnovo ulico in Slovensko cesto ter na severni ljubljanski obvoznici. Delno zaprta prav tako ostaja Slovenčeva cesta na odseku med Bevkovo cesto in Gorjančevo ulico. Dela potekajo tudi na Kajuhovi cesti zaradi širjenja cestišča, kmalu pa bodo z deli pričeli tudi na Letališki cesti med križiščem pri Emporiumu in Kajuhovo cesto, je zapisano na spletni strani mestne občine.

Prav tako bo zaradi ureditve šolske poti pri osnovni šoli Vodmat do srede za ves promet zaprto križišče Potrčeve ulice in Pod ježami, vključno s podvozom pod železniško progo.