Mednarodni škandal

VIDEO: Kamere so razkrinkale laži pijanih olimpijcev

S.R.
19. 8. 2016, 09.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na dan prihajajo nove podrobnosti nedeljskega ropa v Riu, v katerega so bili kot "žrtve" udeleženi ameriški plavalci Gunnar Bentz, Jack Conger, James Feigen in dobitnik zlate medalje Ryan Lochte.

Youtube
Kamere razkrinkale laž ameriških plavalcev.

Ameriški plavalci so zakuhali pravi mednarodni škandal, zaradi katerega so bili brazilski organi kazenskega pregona deležni številnih kritik. Plavalci so trdili, da so jih med nočno vožnjo s taksijem po Riu oropali nepridipravi, preoblečeni v policiste.

Brazilski preiskovalci so njihove izjave že od vsega začetka jemali s trohico dvoma, saj so bila njihova pričevanja neusklajena, podrobnosti se niso ujemale, na voljo pa imajo tudi videoposnetke nadzornih kamer, ki kažejo na povsem drugačno zgodbo.

Reuters
Olimpijski prvak je bil udeležen v mednarodni škandal, ki so ga zakuhali plavalci sami.

V resnici so se močno okajeni s taksijem ustavili na bencinski črpalki, kjer so se znesli nad straniščem. Po poročanju lastnika črpalke so med drugim poškodovali vrata in nekatere sanitarne pripomočke, vsepovprek urinirali ter za seboj pustili pravo razdejanje. Zloglasni ropar s pištolo pa je bil nihče drug kot varnostnik, sicer paznik v zaporu, ki delo na črpalki opravlja za majhen dodatni zaslužek.

Ryan Lochte je nedoslednosti v izjavah pripisal travmatični izkušnji, vendar je na posnetkih njihovega povratka v olimpijsko vas jasno videti, da niso doživeli ničesar travmatičnega, o čemer so se pojavila opozorila že pred razkrinkanjem njihovih laži.