Kdo ima prav?

Policija sumi, da so si ameriški plavalci rop izmislili

G.G.
18. 8. 2016, 08.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nejasnosti glede domnevno oropanih ameriških plavalcev na olimpijskih igrah se razčiščujejo na nekoliko nenavaden način. Brazilska policija je zdaj preprečila odhod iz države plavalcema Gunnarju Bentzu in Jacku Congerju.

vszi
Ryan Lochte je že zapustil Brazilijo, njegovi kolegi še ne.

Bentza in Congerja so ustavili na letališču in ju odpeljali na zaslišanje. Povprašali so ju o nedeljskem incidentu, ko naj bi bila skupaj z njunima kolegoma Ryanu Lochteju, ki je že zapustil Brazilijo, in Jamesu Feigenu žrtev ropa v Riu de Janeiru.

Četverica trdi, da so jih oropali, ko so se peljali v taksiju. Natančen potek dogajanja v noči iz sobote na nedeljo je opisal Lochte. Ameriški plavalci so bili na zabavi pri francoski olimpijski ekipi. Ko so se v zgodnjih nedeljskih urah vračali z zabave, so njihov taksi ustavili policisti. Tako se je vsaj zdelo. Ko je odprl stransko okno v avtomobilu, mu je eden od mož, ki so se izdajali za policiste, na glavo prislonil pištolo in zahteval denar in vse dragocenosti.

Brazilska policija ne verjame povsem zgodbi ameriških plavalcev. Pravijo, da posnetki nadzornih kamer ne potrjujejo njihovih trditev, da so bili oropani. Sumljiva so jim tudi razhajanja v njihovih izpovedih, niso pa uspeli izslediti voznika taksija, s katerim se naj bi peljali plavalci.