Požar na letališču

EKSKLUZIVNI VIDEO: Življenja gasilcev v Levcu ogrozila eksplozija

R.T./T.C.
16. 8. 2016, 18.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V ponedeljkovem požaru na Športnem letališču v Levcu je povsem zgorel hangar, v katerem so bila vsaj tri jadralna letala, dve klasični jadrilici, eno specialno jadralno letalo in 13 prikolic za prevoz jadrilic.

CZ
V gašenju požara so sodelovali 204 gasilci iz 17 prostovoljnih gasilskih društev.

Kot je povedal Jani Lupše iz Prostovoljnega gasilskega društva Levec, se je požar zelo hitro razširil, gasilci pa so imeli tudi nekaj težav z oskrbo z vodo. Ker na letališču še nimajo urejene požarne vode, so morali vodo dovažati iz Žalca in Celja. Gasilcem je uspelo pred ognjem obvarovati ostale objekte na letališču oziroma dva novejša prostora z letali. Rešiti jim je uspelo tudi vso dokumentacijo letališča.

T.Z.
Dan po požaru, ki je v celoti pogoltnil starejši hangar.

Po prvih ocenah naj bi gmotna škoda znašala okoli dva milijona evrov. 

V gašenju požara so sodelovali 204 gasilci iz 17 prostovoljnih gasilskih društev. Ponoči je bila organizirana tudi požarna straža, saj naj bi na pogorišču večkrat ponovno zatlelo.

Eksplozija jeklenke s kisikom

Sredi gašenja požara se je pregrela jeklenka s kisikom na enem izmed letal in eksplodirala. Del jeklenke je prebil strop in padel v bližino gasilcev. Na srečo ni bil poškodovan nihče, Svet24.si pa objavlja ekskluzivni video eksplozije jeklenke, ki ga je posnel eden od gasilcev. Iz njega je dobro razvidno, kako silovita je bila eksplozija.