Usodno soteskanje

37-letni Blaž umrl v Reziji

ss
11. 8. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kot smo poročali, se je med soteskanjem oziroma kanjoningom v Črnem potoku v Reziji v nedeljo smrtno ponesrečil 37-letni Slovenec Blaž Golob, doma iz Idrije.

facebook
Pokojni je bil zaposlen kot učitelj športne vzgoje v osnovnih šolah v Spodnji Idriji in v Cerknem.

Tragični nesreči je po poročanju Primorskega tednika prisostvovala Golobova partnerica, ki je takoj poklicala na pomoč reševalce ...

Na kraju so posredovali člani gorske reševalne službe iz mesta Mužac (Moggio Udinese), ki so na pomoč poklicali tudi helikopter prve pomoči. Reševalci so kmalu našli truplo 37-letnika, ki je, kot kaže, umrl takoj po padcu v deročo vodo.

Ljubitelj adrenalina ...

Pokojni je bil zaposlen kot učitelj športne vzgoje v osnovnih šolah v Spodnji Idriji in v Cerknem. V prostem času pa je bil, kot gre razbrati iz njegovih objav na družbenih omrežjih, velik navdušenec nad adrenalinskimi športi – soteskanjem, alpinizmom, gorskim kolesarjenjem, turnim smučanjem in skoki v vodo z velikih višin.

facebook
Na facebooku je objavljal fotografije gorskega kolesarjenja, soteskanja, skokov v vodo.

... in poslikav

Golob se je ukvarjal tudi z airbrush poslikavami oziroma slikanjem s pršenjem barve, pred leti je poskrbel celo za zunanjo podobo mladinskega kluba idrijskih študentov Swenak na obrobju mesta v bližini psihiatrične bolnišnice. »Včeraj nas je pretresla vest, da se je med soteskanjem smrtno ponesrečil Blaž Golob, ki je leta 2003 poskrbel za zunanjo podobo kluba Swenak. Svojcem in prijateljem izrekamo iskreno sožalje. Blaž, počivaj v miru, tvoje poslikave bomo skrbno čuvali. Ekipa kluba Swenak,« so 37-letniku v slovo zapisali študenti.

facebook
Golob se je ukvarjal tudi z airbrush poslikavami in je pred leti poskrbel za zunanjo podobno mladinskega kluba idrijskih študentov Swenak.