Nezakonito čez mejo

Našli so tudi štiri otroke, stare od dveh mesecev do štirih let

T.L.
3. 8. 2016, 15.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policija je v sodelovanju z vojsko izsledila deset državljanov Turčije in državljana Srbije.

STA
Slika je arhivska.

Na vstopno točko mejnega prehoda za mednarodni cestni promet Obrežje je v torek pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila in v podvozju priklopnega tovornega vozila odkrili skrita dva državljana Afganistana, ki sta se na ta način nameravala izogniti mejni kontroli ter nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujca takoj predali hrvaškim varnostnim organom.

Vojaki prijeli Turke in Srbe 

V bližini mejnega prehoda Obrežje so pripadniki Slovenske vojske med opravljanjem skupnih nalog varovanja državne meje izsledili deset državljanov Turčije in državljana Srbije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so tujcem odvzeli prostost in jih pridržali.

Med postopkom so ugotovili, da je državljanom Turčije nezakoniti prestop državne meje omogočil 20-letni državljan Srbije.

Na širšem območju Obrežja so policisti in kriminalisti kasneje izsledili in prijeli še tri državljane Srbije, ki so sodelovali pri tem. Po zaključenem postopku bodo državljane Turčije, med njimi štiri otroke stare od dveh mesecev do štirih let, predali hrvaškim varnostnim organom, državljane Srbije pa bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.