Šok v Zasavju

Nasilna smrt Branka

Sašo Avramovič
28. 7. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Prebivalci Dobovca, ki spada v občino Trbovlje, in okoliških krajev so pretreseni. Domačin Branimir Bajde, čigar truplo so policisti našli v bližini njegovega doma, je umrl nasilne smrti.

Arhiv Svet24
Pokojni triinšestdesetletni Bajde se je v zadnjih letih ukvarjal z ekološko pridelavo hrane.

Potem ko je bila ljubljanska policijska uprava (PU) v ponedeljek dopoldne obveščena o pogrešanem 63-letnem moškem iz okolice Trbovelj, so policisti takoj stopili v akcijo in začeli aktivnosti. Med pregledom okolice, kjer je bival in se gibal, pa so v popoldanskih urah našli njegovo truplo. Kasneje so, kot je sporočila Maja Ciperle Adlešič, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana, ugotovili, da je umrl nasilne smrti.

Sašo Avramovič
Branko je živel v vasici Ključevica v starejši hiši, ki se nahaja na odročnem predelu

Živel je v vasici Ključevica

Včeraj smo na kraju samem, v gručastem naselju Dobovec in okoliških krajih, izvedeli, da je pokojni Branimir (domačini so ga klicali Branko) Bajde živel v vasici Ključevica, ki spada pod Dobovec. Med domačini so se sicer pojavile govorice, da naj bi policisti našli njegovo truplo zvezano in obglavljeno, a so to na policiji zanikali. Domačini so nam povedali, da je bil triinšestdesetletnik nekdanji policist, spominjajo pa se ga kot dobrega človeka.

»Branko je bil dobrega srca«

Sašo Avramovič
V hiši je živel sam, žena ga je, kot so nam povedali domačini, pred leti zapustila

»Pretreseni smo. Kaj takšnega se v naših koncih še ni zgodilo. Branka sem poznala in bil je zelo v redu človek,« nam je povedala domačinka, druga pa je dodala: »Žalostno, da se je kaj takšnega zgodilo. Človek skorajda ne more verjeti.« Domačin, ki živi v bližini Ključevice, kjer je na naslovu Ključevica 6 prebival Branko, je povedal, da je v hiši pokojni živel sam, žena pa naj bi ga pred leti zapustila. »Bil je dobrega srca. Če si ga vprašal za nasvet ali za kakšno pomoč, je z veseljem pomagal,« je dodal.

Biodinamična kmetija Prevoršek

Isti domačin je dejal, da se je Branko v zadnjih letih ukvarjal z ekološko pridelavo hrane. O tem smo se lahko prepričali tudi na spletu. Branko je namreč vodil biodinamično kmetijo Prevoršek, njena osnovna dejavnost pa je bila pridelava semen, kot so krompir, fižol, korenje, solate in druge poljščine. Kdo ga je iztrgal iz objema narave, ki jo je tako oboževal, še ni znano, prav tako se še ne ve, kakšen je bil motiv za kaznivo dejanje. Policisti in kriminalisti intenzivno nadaljujejo preiskavo, več pa bo verjetno znano v prihodnjih dneh.