ČRNA SKRINJICA

To se je na letalu dogajalo v zadnjih minutah

K.A./STA
16. 7. 2016, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na posnetku pogovora v pilotski kabini egiptovskega letala, ki je maja strmoglavilo v Sredozemsko morje, je po navedbah komisije, ki preiskuje nesrečo, slišati besedo požar, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vir: arhiv Svet24
Na posnetku se je slišala beseda požar.

Preiskovalci so že na podlagi analize prve črne skrinjice letala junija ugotovili, da se je pred strmoglavljenjem airbusa letalske družbe EgyptAir v letalu sprožil požarni alarm.

"Preiskovalna komisija je začela poslušati posnetek snemalnika pogovorov v pilotski kabini in pred nesrečo je bila omenjena beseda požar," piše v sporočilu egiptovskih preiskovalcev. Preiskovalci sicer pravijo, da je še prezgodaj določiti mesto požara ali vzrok zanj.

Letalo s 66 osebami na krovu, ki je bilo iz Pariza namenjeno v Kairo, je 19. maja strmoglavilo v Sredozemsko morje, ne da bi posadka pred tem poročala o težavah ali oddala klic v sili.

Obe črni skrinjici letala so iz morja potegnili več tednov po nesreči. Potem ko je sprva kazalo, da je šlo za teroristični napad, posnetki skrinjic bolj nakazujejo na tehnične težave.

Preiskovalci so še sporočili, da so danes končali iskalno akcijo na morju. Poleg črnih skrinjic so med njo iz morja potegnili tudi nekaj človeških ostankov.