ŽALJIVI TVIT

Novinarki od Janše zahtevata po 6000 evrov

ss
11. 7. 2016, 07.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Novinarka TV Slovenija Eugenija Carl in urednica dnevnoinformativnih oddaj na TVS Mojca Šetinc Pašek sta zoper predsednika SDS Janeza Janšo vložili še odškodninsko tožbo.

STA
Janšev zapis je naletel na številne obsodbe, na Platformi za promocijo zaščite novinarstva in varnosti novinarjev, so ga označili z najvišjo stopnjo pritiska na novinarje.

Zaradi Janševega zapisa o »odsluženih prostitutkah« novinarki zahtevata vsaka po šest tisoč evrov odškodnine zaradi posega v čast in dobro ime.

Janša je namreč 21. marca tvitnil: »Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan.«

Janša se je na twitterju oglasil, ko je Carlova poročala, da so se med člani facebook strani Legija smrti znašli tudi vidni člani SDS.

Janšo razburilo poročanje Carlove

Omenjeno vsebino je Janša tvitnil po tistem, ko je Carlova poročala, da so se med člani facebook strani Legija smrti znašli tudi vidni člani SDS, ki pa so zanikali, da bi se v skupino pridružili sami. Njegov zapis je naletel na številne obsodbe, na Platformi za promocijo zaščite novinarstva in varnosti novinarjev, ki deluje v okviru Sveta Evrope, pa so ga označili z najvišjo stopnjo pritiska na novinarje.

Po kazenskem pregonu še odškodninska tožba

Novinarka in urednica sta zoper Janšo že aprila vložili zasebno kazensko tožbo zaradi razžalitve, te dni pa sta, kot rečeno, vložili še odškodninsko tožbo zaradi posega v čast in dobro ime. 

»Ivana Janeza Janšo kazensko zasebno toživa zaradi žaljivega zapisa na javnem spletnem mediju, v katerem naju je osebno označil za prostitutki, naju blatil in diskreditiral osebno kot ženski in poklicno kot novinarki,« sta kazenski pregon prvaka SDS pojasnili Carlova in Šetinc Paškova.