PROSLAVA ROJSTNEGA DNE

Soprogo zabodel pred očmi hčerke

Sašo Avramovič
7. 7. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policisti so aretirali petdesetletnega Zorana Marjanovića iz srbske Velike Ivanče, ker je z nožem zabodel svojo štiriintridesetletno soprogo Gordano R. Vse skupaj se je zgodilo po praznovanju hčerkinega prvega rojstnega dne. Gordana je trenutno na zdravljenju v bolnišnici.

Arhiv Svet24
Marjanović je iz čistega miru v roke vzel nož in zabodel Gordano, medtem ko je ležala (fotografija je simbolična).

Petdesetletni Marjanović je nedavno prišel iz pripora, kjer je bil prav zaradi nasilja v družini, saj je v preteklosti že maltretiral in pretepal soprogo Gordano, pa tudi njeno mater. »Gordana je prijavila nasilje in Marjanovića so aretirali. Bil je v priporu, zoper njega pa je bil vložen obtožni akt. A na sojenju so Gordana, njena mati in ostale priče spremenile svoje zgodbe. Trdile so, da Zoran ni kriv, zato je bil zoper njega prekinjen postopek in je tako lahko zapustil pripor,« je povedal neimenovani vir.

Napad se je zgodil po praznovanju hčerkinega rojstnega dne.

Nesrečnica izgubila veliko krvi

Kmalu po tem, ko je možakar odkorakal na svobodo, so se pripravljali na praznovanje prvega rojstnega dne njune hčerkice. Nesrečna Gordana pa ni niti slutila, kaj se bo po praznovanju zgodilo. »Ko so sorodniki odšli, se je Gordana s hčerko odpravila v posteljo, Zoran pa je iz čistega miru v roke vzel nož in zabodel Gordano, medtem ko je ležala. Bil je pijan! Branila se je pred napadalcem in zaščitila hčerko, ki k sreči v napadu ni bila poškodovana. Gordani je nato tudi uspelo poklicati reševalce,« so povedali Gordanini in Zoranovi znanci. Nesrečnica je izgubila veliko krvi, s hudimi poškodbami so jo prepeljali v bolnišnico, kjer se še vedno nahaja.

Niti pripor ga ni spametoval

Policija iz Mladenovca je hitro aretirala Marjanovića, osumljenega poskusa umora in nasilja v družini. Osumljenemu je tožilec odredil pripor do meseca dni. Zoranovi znanci so bili prepričani, da bo, ko bo prišel iz pripora, nadaljeval z nasiljem. »Zoran ne dela nikjer. Rad kaj popije. Niti pripor ga ni spametoval! Ko je prišel na svobodo, je zavil na stara pota. Ne vemo, kaj je pravzaprav Gordana delala skupaj s takšnim človekom. Pretepal jo je že, ko sta začela razmerje,« so povedali znanci para.

Pretepal že prvo soprogo

Mislijo, da nesrečna Gordana očitno »ni imela dovolj moči, da gre do konca in pošlje Zorana v zapor za dlje časa«. »Verjetno se je bala, da bi Zoran po prihodu iz zapora škodoval njuni hčerkici, njenim otrokom iz prvega zakona, njej in njeni materi,« so dodali znanci para. Da je Marjanović nasilen, sicer dokazuje tudi dejstvo, da je v preteklosti pretepal že svojo prvo soprogo, ki se je nato zatekla v varno hišo.