Ukradel bi otroka

VIDEO: Grozljivka: napadalec nad trimesečno deklico

R.T.
19. 6. 2016, 16.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Starša priznavata, da se je po dogodku družinsko življenje povsem spremenilo.

Youtube
Kamere so posnele dogajanje.

Ob ogledu posnetka se lahko le vprašam, kam gre ta svet ... Zgodilo se je sredi belega dne, 6. junija, na ulici v argentinskem Buenos Airesu, ko je neznani moški materi skušal iz naročja ukrasti tri mesece starega otroka. Dogodek je posnela nadzorna kamera.

Irene Cajal  je v naročju nosila hčerkico Bianco, ko pa je hodila po pločniku v središču Buenos Airesa, se ji je izza hrbta prikradel moški in skušal iztrgati otoka iz naročja. Pogumna mama deklice ni izpustila, moški pa kar ni odnehal. V enem trenutku je mama padala po tleh, otroka pa se je še oklepala. tudi moški ni odnehal in še vedno skušal priti do deklice. Vendarle so ga materini kriki prisilili, da je pobegnil praznih rok. Mala Bianca je ob padcu matere dobila udarec po glavi, vendar ni bilo nič hujšega. Napadalca policija še ni našla, policisti pa menijo, da je moški mamo z otrokom sledil potem, ko sta izstopili iz avtobusa. 

Vpila je in se oklepala hčerkice

"Najprej mi je padlo na misel, da začnem kričati. Vpila sem: 'Moj otrok, moj otrok, ne.' No, on pa je vlekel vse bolj močno. Na srečo so sosedje v bližini slišali moje krike in napadalec je zato pobegnil. Mislim, da me je izbral povsem naključno, čeprav res ne vem, kaj se mu je motalo po glavi. Bil je prekrasen sončen za za sprehod. Opravila asem neka stvari in nikoli ne bi niti za sekundo pomislila, da bi se mi lahko zgodilo kaj takšnega. Hvala bogu, z mojim otrokom je vse v redu, dobila je le buško na glavi. Po incidentu so jo zadržali v bolnišnici na opazovanju. vseeno je zelo majhna in stara le tri mesece in pol," je dejala Irene Cajal za Daily Mail.

Življenje se je spremenilo

Posnetek nadzornih kamer je pridobil njen mož, Boris. Priznal je, da je dogodek povsem spremenil njihova življenja. "Delam popoldne, ampak zdaj zjutraj opravljam svoje obveznosti ali pa gre skupaj z njima. Kako pozabiti takšen dogodek? Ne moremo več v miru niti na sprehod," pravi Boris Cajal.

Policija napadalca še ni prepoznala, zato ostajajo neznani tudi njegovi motivi.