Ni mu bilo pomoči

Našli so ga mrtvega, policija zbira informacije

T.L.
15. 6. 2016, 09.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pod hribom našli mrtvega 53-letnega državljana Nemčije.

Arhiv Dolenjski list
Slika je simbolična.

Včeraj so ob 17.12 uri policisti Operativno komunikacijskega centra PU Nova Gorica obveščeni, da je na območju Lijaka v Šmihelu padel jadralni padalec. Na kraj so odhiteli reševalci Enote za hitro posredovanje Mestne občine Nova Gorica, kjer so na težko dostopnem terenu pod hribom Danijel nad vasjo Loke našli mrtvega 53–letnega jadralnega padalca, državljana Nemčije. Jadralnemu padalcu ni bilo pomoči in zdravnica nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica je lahko le potrdila njegovo smrt in odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili v pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policisti so v zvezi z nesrečo jadralnega padalca s smrtnim izidom obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici, obveščen pa je bil tudi preiskovalec letalskih nesreč, natančneje služba za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov na ministrstvu za infrastrukturo.

Policija še dodatno zbira obvestila v zvezi z nesrečo jadralnega padalca in bo o vseh zbranih ugotovitvah s poročilom obvestila pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.