Teroristki

Ugrabil najstnici in jima grozil, da ju bo prodal v Romunijo

G.G.
8. 6. 2016, 09.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

14-letnici iz srbskega Knjaževca sta doživeli srhljivo izkušnjo. Štiri ure ju je zadrževal pijan moški, ki jima je grozil, da ju bo prodal v Romunijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Najstnici sta se včeraj okoli 23. ure vračali proti domu in se vmes ustavili v bližini železniške postaje, da bi še malo poklepetali. Do njiju je stopil 54-letni moški in jima dejal, da je policist. Velel jima je, da je bolje, če ga ubogata, saj se bo sicer vse skupaj slabo končalo.

Po krajši izmenjavi besed je eno od deklet grobo prijel za roko. Njena prijateljica je poskušala pobegniti, a jo je zbil na tla. Odredil jima je, da se premakneta do bližnjega grmovja in hitro izvlekel vezalke iz čevljev ter prestrašenima dekletoma zvezal nogi. Nato je slekel srajco in jima z njo zvezal še roke.

Dekleti sta tako čepeli štiri ure. Medtem jima je pijani moški grozil, da ju bo odpeljal v Negotin, nato pa naprej v Romunijo.

Starši ene od deklet niso čakali križem rok. V nočnih urah so poklicali policiste, ki so začeli z iskalno akcijo. Okoli 4. ure zjutraj so v parku zagledali moškega slečenega do pasu. Možak jo ju poskušal ucvreti, a so ga hitro prijeli, nato pa so poskrbeli za dekleti, ki sta bili v šoku.

Zdeli sta se mu kot teroristki

In kaj je povedal ugrabitelj? Menda ni želel ugrabiti najstnic, ampak rešiti potnike na vlaku, poroča Blic. Po njegovi zmedeni presoji je moral zvezati dekleti, saj sta se mu zdeli kot teroristki, ki sta nameravali podstaviti bombo na vlak med Nišem in Negotinom.