Prometna nesreča s pobegom

S poltvornjakom zapeljal v skupino kolesarjev, pet mrtvih

R.T.
8. 6. 2016, 09.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Voznik poltovornjaka v ameriški zvezni državi Michigan je zapeljal v skupno devetih kolesarjev. Pet jih je zaradi hudih poškodb umrlo na kraju nesreče, štirje so težje poškodovani. Eden od njih je v kritičnem stanju.

Twitter

V torek zvečer je na severnem območju mesta Kalamazoo v ameriški zvezni državi Michigan policija aktivno iskala voznika modrega poltovornjaka znamke Chevrolet, za katerega je prejela več obvestil o neupoštevanju prometnih predpisov.

Voznik je zatem zapeljal v skupino devetih kolesarjev in s prizorišča nesreče pobegnil peš. Policija ga je kmalu zatem v bližini aretirala. Izkazalo se je, da gre za 50-letnega domačina.

Kot je povedala ena od prič dogodka, je nenadoma zaslišal močan hrup in odskočil, hip zatem pa je modri poltovornjak zdrvel mimo njegove noge. V šoku je poskušal opozoriti kolesarje, vendar je bilo že prepozno.
Trčenje v kolesarje je bilo tako silovito, da je več koles poletelo po zraku, je še povedala priča.

Policisti so pozneje na novinarski konferenci pojasnili, da po prejemu več obvestil o prekrških, voznika niso zasledovali s policijskim pregonom, tako da ni šlo za beg pred policijskimi zasledovalnimi avtomobili.