Plohe in nevihte

Danes jasno, jutri že z jutrom padavine

J.P./STA
8. 6. 2016, 09.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo delno jasno, popoldne bo v hribovitem svetu nastala kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija.

Profimedia
V petek bo zjutraj in dopoldne še oblačno, deževalo bo predvsem na vzhodu in jugu države.

Jutri bo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne se bodo krajevne padavine pojavljale predvsem v zahodni in severni Sloveniji, popoldne pa tudi drugod. Vmes bodo tudi nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju 17, najvišje dnevne od 19 do 24 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo zjutraj in dopoldne še oblačno, deževalo bo predvsem na vzhodu in jugu države. Čez dan se bo postopno jasnilo, popoldne bodo možne posamezne plohe. V soboto se bo spet pooblačilo. Padavine se bodo dopoldne najprej začele pojavljati v zahodni in južni Sloveniji, popoldne pa bodo zajele vso državo. Zapihal bo zahodni veter.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad Evropo slabi. S šibkimi jugozahodnimi vetrovi doteka k nam nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo deloma sončno, v Alpah in v krajih zahodno od nas bodo popoldne posamezne nevihte. Jutri bo pretežno oblačno, predvsem v krajih zahodno in severno od nas bo deževalo. Vmes bodo tudi posamezne nevihte.

Biovreme: Vremenski vpliv bo sprva ugoden, v drugi polovici dneva se bodo pri občutljivih začele pojavljati z vremenom povezane težave, spanje najbolj občutljivih bo v noči na četrtek moteno. Priporočena je večja previdnost.