Lažni preplah

Zasilen pristanek letala družbe EgyptAir zaradi grožnje z bombo

M.K./STA
8. 6. 2016, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Letalo egiptovske letalske družbe EgyptAir na letu iz Kaira v Peking je moralo danes zaradi prejema anonimnega obvestila o podtaknjeni bombi zasilno pristati v Uzbekistanu.

Xinhua/STA
Letalo s 118 potniki in 17 člani posadke je pristalo v Uzbekistanu, kjer so ga pregledali, a na njem eksplozivne naprave niso našli.

Vseh 118 potnikov letala in 17 članov posadke so varno evakuirali z letala. Po pregledu letala na njem niso našli eksploziva.

Kot so pojasnili, so tri ure po vzletu letala z letališča v Kairu dobili anonimen telefonski klic z grožnjo, da je na krovu bomba. Egyptair je o grožnji obvestil pilota in ga zaprosil, naj pristane na najbližjem letališču.

Letalo s 118 potniki in 17 člani posadke je pristalo v Uzbekistanu, kjer so ga pregledali, a na njem eksplozivne naprave niso našli. Letalo je nato lahko nadaljevalo pot proti Pekingu.

Gre za novo težavo egiptovske letalske družbe, potem ko je 19. maja letalo Egyptaira s 66 ljudmi na krovu na poti iz Pariza v Kairo strmoglavilo v Sredozemsko morje. Vzrok strmoglavljenja še ni znan, preiskovalci še vedno iščejo črni skrinjici airbusa A 320.