Slovo od plavalke

»Še nebo je jokalo«

R.T.
1. 6. 2016, 20.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V ponedeljek okoli 16. ure se je na cesti med Trebinjem in Herceg Novem v BiH pripetila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila 18-letna plavalka Ana Čučković.

Ana Čučković se je prehitro poslovila.

Dijaki so se vračali s pogreba očeta enega od njihovih prijateljev. V peugeotu, ki je trčil v nasproti vozeči avtomobil, so bili še trije maturanti. Voznik in potnica na sprednjem sedežu sta utrpela lažje poškodbe, Ani pa niso mogli pomagati niti reševalci, ki so bili hitro na kraju nesreče.

Ana Čučković je bila ena najboljših mladih plavalk v BiH, še posebej je blestela v disciplini 100 metrov prsno. »Ne moremo verjeti, kaj se je zgodilo. Še pred dnevi smo bili skupaj na maturantski zabavi,« je za Blic dejal eden od njenih sošolcev. Njena sošolka Dragana pa je pred današnjim pogrebom s solzami v očeh dejala, da sta v štirih leti skovali trdno prijateljstvo in »pravo prijateljstvo je nesmrtno«.

Na pogrebu v Trebinju se je zbralo veliko število ljudi. »Kaj reči, da ne bi zajokal. Ni mogoče, ko pa joče Trebinje, ko joče Hercegovina, ko joče BiH in ko jočejo še nebesa (po dnevih sončnega vremena je začelo deževati),« je dejal predsednik plavalnega kluba Leotar Blagoje Šupić in dodal, da je bila Ana ponos, veselje in upanje – pravi primer vrhunske športnice.