Samoobramba?

Manekenka milijonarja ustrelila v glavo

G.G.
26. 5. 2016, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Slovaška manekenka Mayka Kukucova je obtožena umora svojega nekdanjega partnerja Andrewa Busha. Na sodišču je izjavila: »Nisem ga hotela poškodovati«.

Mayka Kukucova trdi, da se le branila.

Mayka je Andrewa spoznala v Bristolu, kjer je delala v njegovi draguljarni.

Kako je potem 48-letni britanski milijonar Andrew Bush 5. aprila leta 2014 končal v mlaki krvi na tleh njunega luksuznega domovanja v bližini španske Marbelle? Prikupna Slovakinja pravi, da se je pripetila nezgoda. Z Andrewem sta bila že mesec dni narazen, živela pa je še vedno v njegovi hiši. Tistega dne je bila doma, gledala je televizijo, ko se je na vratih pojavil Andrew, z njim pa je bila njegova nova prijateljica, prsata mladenka Maria.

Mayka se je razburila, začela sta se prepirati, Andrew naj bi jo zagrabil, ona je zagrabila pištolo, ki se je nehote sprožila. 26-letna Kukucova se je prestrašila in je zbežala. V Madridu se je pridružila svojemu prijatelju, skupaj sta sedla na avtobus in se odpeljala do Francije. Čez štiri dni se je Kukuvoca predala oblastem na Slovaškem in jim zaupala svojo zgodbo.

Slovaki so jo izročili španskim oblastem, kjer so jo obtožili umora. Tožilstvo meni, da je Busha ubila v navalu ljubosumja in zahteva 20-letno zaporno kazen.

Na sodišču ni mogla zadržati solz.

Vzrok ljubosumja naj bi bila prelestna Maria Korotaeva.