Skoraj umrla

Staforda zmasakrirala desetletno Tamaro

N.N.
14. 5. 2016, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deklica se je, tako kot vsak dan, ko je spustila psa Astorja in Leo iz kletke, želela z njima igrati. Ta pa sta jo napadla in jo podrla na tla. Mala Tamara je dobila številne ugrize po vsem telesu, najnevarnejša rana pa je bila le milimeter od aorte.

Arhiv Svet24
Deklica je napad preživela.

Desetletna Tamara K. iz srbskega Glogovca je bila v trenutku, ko je psa pasme staford spustila iz kletke, skoraj ob življenje. "Vsak dan po prihodu iz šole je psa najprej spustila iz kletke na dvorišče in se z njima igrala. Tokrat pa, kot da sta ponorela. Astor je skočil na Tamaro in jo podrl na tla ter jo začel gristi po vsem telesu, nato sem mu je pridružila še Lea. Babica je pritekla, ko je zaslišala Tamarine krike, in z vedrom udrihala po psih, da bi preusmerila njuno pozornost stran od Tamare, ki je nemočna ležala v travi, opraskana in pogrizena po vsem telesu, obrazu in vratu. Ko sem pritekla še jaz, sem najprej na Tamarinem vratu zagledala veliko rano. Prestrašila sem se in jo vso krvavo odpeljala v zdravstveni dom v Bogatić," pove Tamarina mama Milka.

Zagrizla sta v vrat

Najdaljša rana na vratu, ki sta jo psa povzročila z ugrizi, je merila tri centimetre in je bila skorajda usodna, saj je bila le milimeter od aorte. Družina ne zna pojasniti, zakaj sta jo psa, s katerima je Tamara preživela veliko časa, krvoločno napadla. Z njima se je sicer ogromno ukvarjala, zanju je skrbela, ju hranila in jima čistila kletki.

Pristala v bolnišnici

Hrabra Tamara je bila po dogodku preplašena, vendar pri zavesti, vse do trenutka, ko so jo prepeljali do reševalne službe v Bogatiću, kjer je omedlela. Zdravniki so potrdili, da je zdaj zunaj smrtne nevarnosti.