Goran Dragić

Košarkarjeva rekordna noč (VIDEO)

gl
14. 5. 2016, 08.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ko ga je Miami najbolj potreboval, je Goran Dragić stopil v ospredje in na Floridi zasenčil vse. Tudi Dwyana Wada, ki je slutil, da bo to Ljubljančanova noč.

reuters
Goran Dragić je bil nerešljiva uganka za obrambo Toronta.

»Vedel sem, da bo mož na moji levi danes igral izjemno. Lahko rečemo, da je bil ves čas na robu,« je Dragića pohvalil Wade, ki je na novinarski konferenci sedel poleg njega. 30-letnik iz Kosez si je pohvale resnično zaslužil, saj je v 38 minutah na parketu vpisal zanj v končnici rekordnih 30 točk ter dodal sedem skokov in štiri podaje, ob tem, da je zadel vse štiri proste mete, dodal dve trojki (2:5) in iz igre metal 12:21. Svoj prejšnji najboljši dosežek v končnici je izboljšal za 4 točke. 

Dragić je kar 14 točk dosegel v drugi četrtini in svojemu moštvu pomagal do prednosti s 53:44, ki je gostje niso več uspeli nadoknaditi. Ko so se v zadnji četrtini približali na -6, sta Dragić in Wade dosegla vsak po šest točk in zapečatila tekmo. Ta se je končala s 103:91 za Vročico.

»Nisem se še želel vrniti v Evropo. Še si želim ostati tu,« se je po tekmi smejalo slovenskemu organizatorju igre. »To je super, odlično. Zadnjič sem v končnici zaigral pred šestimi leti, zato uživam na prav vsaki tekmi, v tem posebnem vzdušju, tudi takrat, ko mi igra ne steče tako, kot bi si želel. Zgodi se, da imam kdaj dobre in kdaj slabe tekme, vendar pa skušam prav vsakič gledati pozitivno in skušam izvleči največ, kar se da. Nihče ni trdil, da bo lahko, in grem z dobrimi občutki v Toronto na sedmo tekmo,« je pristavil ob Wadu najboljši košarkar Miamija v tej končnici. 

Njegova fantastična predstava ni pustila ravnodušnega niti trenerja Vročice Erika Spoelstre. »Goran je pokazal veliko psihično stabilnost. Nocoj je bil njegov večer in bil je takšen, kot mora biti, agresiven. Takrat, ko ni podoben sam sebi in ni Goran, sem verjetno edina oseba, ki se počuti še slabše od njega. Nocoj je bil pravi Goran in je v napadu naredil prave stvari ob pravem času,« je poudaril trener filipinskih korenin. 

Dragićevih 30 točk si lahko ogledate v spodnjem posnetku.