Nesporazum

Učitelj učencu s posebnimi potrebami zagrozil, da mu bo »odtrgal glavo«

R.T.
19. 4. 2016, 13.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Osnovnošolski učitelj naj bi enemu od svojih učencev, fantu s posebnimi potrebami, zagrozil, da mu bo »odtrgal glavo«. V šoli se je oglasil oče, prepir pa je prerasel v fizično nasilje.

Thinkstock
Učitelj je dejal, da v 27 letih učiteljevanja na omenjeni osnovni šoli še ni imel težav (fotografija je simbolična).

Novica o neljubem dogodku še vedno odzvanja v Šibeniku in širše, vse pa se je odvilo pred očmi učencev Osnovne šole Fausta Vrančića. Hrvaški policisti so vložili obtožnice tako zoper učitelja kot tudi očeta.

Kot se je izkazalo, je fant s posebnimi potrebami mislil, da je grožnja namenjena njemu, doma pa o tem poročal očetu. 

O nesporazumu, kot je temu dejal, je spregovoril učitelj informatike. Ta se brani, da otroku s posebnimi potrebami pač ni rekel, da mu bo »odtrgal glavo«. To naj bi zabrusil nekemu drugemu učencu, ki mu pogosto povzroča težave, poleg njega pa je sedel fant, čigar oče je pozneje prišel obračunat z njim. Kot se je izkazalo, je fant s posebnimi potrebami mislil, da je grožnja namenjena njemu, doma pa o tem poročal očetu. Učitelj je vse to pojasnil tudi ravnateljici šole. Dejal je še, da v 27 letih učiteljevanja na omenjeni osnovni šoli še ni imel težav in da je mogoče ta spor po hitrem postopku zgladiti.