Hrvaški Fritzl

Desetletje je spolno zlorabljal mladoletni hčerki, zdaj je spoznal svojo kazen

G.G.
15. 4. 2016, 08.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na sodišče v Zagrebu so na 15-letno zaporno kazen obsodili 44-letnega Branimirja J., ki je več let spolno zlorabljal svoje mladoletne hčerke.

Facebook

Hrvaški Fritzl, kot so hrvaški mediji nadeli ime posiljevalcu, je začel prvo hčerko spolno zlorabljati (najprej jo je prisilil v oralni seks, nato jo je začel posiljevati na "klasičen način"), ko ji je bilo vsega šest let, drugo pa, ko je dopolnila 11 let. Ob tem ju je pretepal in jima grozil z umorom, če mu ne bi ustregli. Dekleti sta doživljali grozljive trenutke kar 13 let.

Leta 2014 je policija dobila anonimno prijavo. Policisti so potrkali na vrata "hiše groze" in hitro ugotovili, da se tam dogaja nekaj strašnega. Možaka so prijeli, po devetih mesecih pripora pa so ga izpustili na prostost, ker so ocenili, da bo držala njegova obljuba, da se bo udeležoval sodnih obravnav. Nekaj časa se jih je res, ko pa so ga obremenile vse priče, je zbežal. Ne za dolgo, saj so ga hitro prijeli v nakupovalnem središču v Sisku, na kar je moški-pošast priznal vse očitke v obtožnici.