Črna kronika

V vrečki našli mrtvega novorojenčka

Z.F.
14. 4. 2016, 18.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V hiši 51-letne Z. Š. iz srbske Čajetine, administrativne uradnice, zaposlene v lokalnem zdravstvenem domu, je policija našla mrtvega otroka.

arhiv svet 24
Hiša v Čajetini, v kateri so policisti v vrečki našli mrtvega otroka.

Užiško bolnišnico je v torek pozno popoldne obiskala Z. Š. zaradi močnih krvavitev. Zdravniki so krvavitve le s težavo zaustavili in bolnico hospitalizirali, a na vprašanja, kaj je krvavitve povzročilo, Z. Š. ni hotela odgovoriti. Bolnišnica je zaradi suma kaznivega dejanja o tem obvestila policijo, ki je preverila hišo v Čajetini, v kateri bolnica živi. V hišni preiskavi so našli plastično vrečko s truplom novorojenčka.

»Bolnica zdravstvenemu osebju ni želela povedati ničesar o vzrokih krvavenja, zato so morali zdravniki po uradni dolžnosti o primeru obvestiti policijo,« pove predstavnik za medije užiške bolnišnice.

V hišni preiskavi so našli plastično vrečko s truplom novorojenčka. 

V službi ni kazala znakov nosečnosti

»Z Z. Š. smo se nazadnje videli pred desetimi dnevi, niti takrat niti kadarkoli prej pa ni omenila, da je noseča, prav tako ni bilo opaziti trebuha. Ne moremo verjeti, da bi lahko naredila kaj takega. Kdo ve, kaj se je dogajalo, morda je imela splav. V službi je delovala povsem normalno, v obnašanju ni bilo mogoče opaziti sprememb,« so včeraj povedali nekateri njeni službeni kolegi.

Veljali so za vzorno družino

Niti sosedje v Čajetini ne morejo verjeti, da bi Z. Š. lahko naredila kaj takega. Policistom so sosedje in prijatelji povedali le dobre stvari o družini Z. Š. in poudarili, da velja za vzorno družino. Opravljeno je bilo zaslišanje družinskih članov, med katerimi prav tako nihče ni vedel ničesar o nosečnosti.

Tožilstvo ukrepalo po obdukciji

Tožilstvo je odredilo obdukcijo novorojenčka, po kateri bo jasno, ali je šlo za detomor ali se je otrok rodil mrtev. Ko bodo znani rezultati obdukcije, bo tožilstvo izvedlo nadaljnje korake. Če bodo ugotovili, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, bodo zoper Z. Š. odredili primerno kazen.