Črna kronika

Požigalec spet na pohodu

Janja Ambrožič
31. 3. 2016, 21.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Sevnici gasilci dnevno gasijo požare v komunalnih zabojnikih, v soboto pa je zagorelo v kleti bloka na Planinski cesti 29, kjer so morali evakuirati 75 ljudi.

J.A.
Center za obveščanje dnevno pošilja poročila, v katerih piše, da je gorelo na Planinski cesti v Sevnici.

Da nekdo za šalo podtakne ogenj v zabojnik z odpadki, je težko razumeti, da kaj takega naredi v kleti bloka, kjer živijo družine, je nerazumljivo. Prav to se je očitno v Sevnici zgodilo med vikendom, kajti s Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da preiskujejo okoliščine požiga. V požaru k sreči ni bilo poškodovanih, ogenj ni ogrozil stanovanj, je pa v kleti, kjer je uničenih sedem lesenih predelkov, nastalo za okoli pet tisočakov škode.

J.A.
Na Planinski cesti 29 tudi kradejo gorivo in rišejo po nabiralnikih ter fasadi.

»Zbudila nas je policija. Ko smo odprli vrata na hodnik, se je dim začel valiti v stanovanje, prej nismo ničesar zavohali,« je povedala mlada gospodična, ki se ni želela izpostaviti z imenom in priimkom.

TEŽAVNI STANOVALCI

»Veste, naš blok je v Sevnici najbolj prepoznaven po nekulturnih stanovalcih, tu občinska stanovanja dobivajo nekateri ljudje, ki povzročajo težave. Zadnjič so v naših zabojnikih že gasili smeti, sinoči menda tudi. Pred kratkim so nam porisali poštne nabiralnike, zgodilo se je, da so meni in še eni gospe na parkirišču prevrtali rezervoar za gorivo. Povejte mi, kakšen človek to naredi?« se je spraševal sivolasi gospod, ki je že pred poročilom policije domneval, da je bil na delu požigalec. Tudi njemu je ogenj uničil klet, v kateri je hranil ribiško opremo, vredno najmanj tri tisočake, in aluminijasta platišča v vrednosti vsaj 400 evrov.

J.A.
Po sobotnem požaru so klet najprej pregledali kriminalisti, ki so ugotovili, da je ogenj podtaknil požigalec. Policija konkretnejših informacij zaradi preiskave še ne daje.

BREZ PANIKE

Pri vhodu smo srečali del družine Tasič, očeta Predraga so v klet poklicali kriminalisti, medtem smo poklepetali z njegovo soprogo Danijelo. »Zbudili so nas gasilci in rekli, da gori. Še otroke so nam pomagali spraviti ven. Takrat sploh nismo vedeli, kaj se dogaja. Naše stanovanje je v tretjem nadstropju in dim še ni prišel do nas,« je povedala Danijela in poudarila, da med evakuacijo ni bilo panike.

K SORODNIKOM

J.A.
Predrag in Danijela Tasič sta hčerki dvojčici ponoči odpeljala k dedku in babici. Njihovi družini so zgorele otroške postelje, oblačila in kovčki, ki so jih hranili v kleti.

Ko so gasilci opravili svoje delo in so jim dovolili, da se vrnejo v stanovanja, se je del stanovalcev vrnil na svoje domove, tisti, ki so imeli možnost iti drugam, so prespali pri sorodnikih in prijateljih. »Hčerki sva z možem peljala k dedku in babici, midva pa sva spala doma,« je dodala Tasičeva in pojasnila, da so v svoji kleti hranili otroške posteljice, oblačila, kovčke, kozarce, ki jih ne potrebujejo vsak dan, in podobne reči.

Po nekaj minutah se je Predrag vrnil k svoji ženi in povedal, da kaže, da je najprej zagorelo prav v njihovi kleti.