Svet

Svobodni Šešelj svari pred hrvaško invazijo

G.G.
31. 3. 2016, 19.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Haagu oproščeni predsednik Srbske radikalne stranke Vojislav Šešelj je danes navduševal podpornike na shodu v Pančevu. Pred četico četnikov je rohnel, da se mora Srbija obrniti na pomoč k Rusiji, saj da se Hrvati pripravljajo na okupacijo delov Srbije.

Reuters
Vojislav Šešelj račun na vstop v parlament.
Šešljeva oprostitev je najbolj razjezila Hrvaško in BiH.

»Hrvaški cilj je okupacija deset tisoč hekarjev ozemlja ob Donavi, ozemlja za katerega trdijo, da je njihovo. Neke noči bodo Hrvati prestopili Donavo …,« je Šešelj vznemirjal občinstvo in fantaziral o ruski pomoči. Rusom bi dal Šešelj vojaške baze v Srbiji, povabil njihovo vojsko, saj, kot pravi: »Skupno bomo branili srbsko nebo, saj se tako brani tudi rusko nebo!«

Okoli 500 glava množica radikalcev je bila blažena, slišali pa so se vzkliki: »Ne treba nam Unija, Srbija, Rusija!« (Ne potrebujemo Unije, Srbija, Rusija!).

Doktor prava je shod izkoristil tudi za predvolilno agitacijo. »Ne bomo odnehali, dokler ne osvojimo oblast v Srbijo, se ne odrešimo EU-ja in Nata ter se integriramo z Rusijo,« je grmel Šešelj in dodal, da je z oprostilno sodbo v Haagu ohranil projekt Velike Srbije.

Da ima Šešljeva stranka na aprilskih predčasnih parlamentarnih volitvah možnost za vstop v parlament, je ocenil tudi diplomat in odličen poznavalec Balkana Borut Šuklje.