Črna kronika

Drama v vrtcu. Trije otroci opečeni

Š.Š.
17. 2. 2016, 07.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V zagrebškem vrtcu so bili trije otroci, stari od 4 do 5 let, opečeni z vrelo vodo, ko so v ponedeljek z vzgojiteljico delali poskuse o agregatnih stanjih vode.

Profimedia

Zdravniki pravijo, da je o posledicah v smislu brazgotin zaenkrat še prehitro govoriti. Namreč pri opeklinah se šele po nekaj dneh vidi kako globoke so in če bodo potrebna kakšna nadaljnja zdravljenja.

Med izvajanjem poskusov, ko je vzgojiteljica postavila na mizo vrč z vrelo vodo, je bil očitno nekdo od otrok malce preveč radoveden; prevrnil je vrč ter tako z vrelo vodo polil tri otroke, ki so se kar hudo opekli.

Ravnateljica vrtca pravi, da je vzgojiteljica, ki je izvajala poskuse trenutno v šoku in da je šlo le za trenutek nepozornosti s strani vzgojiteljice. Otroci se počutijo dobro, eden je bil napoten na ambulantno zdravljenje, druga dva pa sta bila hospitalizirana, kjer naj bi na zdravljenju ostala sedem do deset dni.

Starši otrok še ne komentirajo zadeve, so pa zadovoljni, da so v vrtcu reagirali pravilno in takoj poiskali pomoč pri zdravstvenem osebju.