Črna kronika

Obtoženi poskusa uboja krivdo zvalil na mamo

Samo Strel
19. 1. 2016, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Bojan Pahulje, obtožen poskusa uboja Srdjana Jotića, krivde po obtožbi ne priznava. Svojo nedolžnost bo dokazoval med sojenjem.

Thinkstock
Krvavi obračun se je zgodil 20. novembra lani v romskem naselju Mestni log pri Kočevju.

Včeraj je bil za 28-letnika pred ljubljanskim okrožnim sodiščem izpeljan predobravnavni narok, ki daje obdolženim možnost, da se izjasnijo o očitkih in si ob priznanju krivde pribarantajo nekoliko milejšo kazen.

Ko je sodnik Srečko Škerbec včeraj o tem vprašal obdolženca, ta očitkov ni bil pripravljen priznati, tako da bo svojo nedolžnost dokazoval med sojenjem. Včeraj so vpleteni opravili vse formalnosti pred začetkom procesa, glavna obravnava z uradno predstavitvijo obtožnice in zagovorom obdolženca pa se bo začela 17. februarja. Grozi mu od 5 do 15 let zapora.

Od 5 do 15 let zapora je predvidena kazen za uboj, pa tudi če je ostalo le pri poskusu kaznivega dejanja ...

Najbolj črn scenarij je preprečila operacija

Krvavi obračun se je zgodil 20. novembra lani v romskem naselju Mestni log pri Kočevju, Pahulje pa se od dogodka zaradi ponovitvene nevarnosti nahaja v priporu. »Na podlagi vseh zbranih obvestil in dokazov so policisti ugotovili, da je med 27-letnim osumljencem in 35-letnim oškodovancem prišlo do spora zaradi osebnih zadev, pri čemer je osumljeni oškodovanca z nožem zabodel v predel trebuha in ga večkrat porezal po obeh nogah ...« so po dogodku sporočili s policije. Najbolj črn scenarij je menda preprečila operacija takoj po dogodku oziroma bliskovita intervencija reševalcev.

Grešil med začasnim odpustom iz zapora

Po kuloarjih se šušlja, da je obdolženi stari znanec organov pregona in sodišč, da sta z oškodovancem že bila tudi skupaj zaprta, kaznivo dejanje poskusa uboja pa je menda storil med začasno prekinitvijo prestajanja kazni zapora zaradi tatvine.

 Glavna obravnava z branjem obtožnice in zagovorom obdolženca se bo začela 17. februarja. 

Pred preiskovalnim sodnikom se je po naših informacijah zagovarjal, da je kritičnega dne sedel v domači brunarici, ko je zunaj zaslišal nekakšno cviljenje. Pogled skozi okno mu je razkril sina Srdjana Jotića, ki je za lase vlekel neko dekle. Ko je pristopil, ga je po lastni izjavi Jotić s pestjo udaril v glavo, zato se je umaknil nazaj v barako. Kmalu je zaslišal streljanje, ker pa ga je bilo strah, ni gledal niti skozi okno. Počakal je, da se je direndaj polegel, nato pa odšel do brunarice svojih staršev, kjer mu je mati povedala, da je zabodla Jotića ...

Kakorkoli. Pred sodnikom Škerbcem je več kot očitno zagoneten primer. Nadaljevanje kmalu.