Črna kronika

Orožje po zločinu vrgel v jezero

Samo Strel
10. 11. 2015, 16.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Novogoriški kriminalisti so s pomočjo idrijskih policistov in pripadnikov specialne enote GPU uspešno preiskali oboroženi rop bencinskega servisa v Godoviču, ki se je zgodil 15. oktobra okrog 18.30.

PU Nova Gorica
V preiskavi ropa so kriminalisti našli in zasegli več različnih predmetov, ki jih bodo uporabili kot dokaz v nadaljnjem predkazenskem postopku.

Zamaskirani storilec je takrat vstopil v prostore bencinskega servisa, uperil orožje videza avtomatske pištole v uslužbenko in od nje terjal, nato pa tudi ukradel ves denar iz blagajne, in sicer 480 evrov. S kraja zločina je nepridiprav pobegnil peš.

Novogoriški kriminalisti so ugotovili, da je projekta utemeljeno osumljen 21-letni moški z območja Idrije, zato so mu 4. novembra 2015 odvzeli prostost in ga pridržali.

Izjemno plodna preiskava

V preiskavi ropa so kriminalisti opravili več preiskovalnih dejanj, pri tem pa našli in zasegli več različnih predmetov, ki jih bodo uporabili kot dokaz v nadaljnjem predkazenskem postopku. Med drugim je bila najdena kovinska imitacija pištole, ki jo je osumljeni po ropu odvrgel v manjše jezero v bližini Godoviča.

Podvig skrbno načrtoval

V okviru preiskovalnih dejanj so novogoriškim kriminalistom nudili pomoč tudi pripadniki specialne enote Generalne policijske uprave. Po ugotovitvah kriminalistov je osumljenec rop bencinskega servisa skrbno načrtoval. Sledi mu kajpak kazenska ovadba, grozi pa mu od enega do deset let zapora, so še sporočili z novogoriške policijske uprave.