Slovenija

V ponedeljek ženske v Evropi začenjajo delati zastonj

STA
30. 10. 2015, 14.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ženske po Evropi bodo v ponedeljek prenehale prejemati plačilo za svoje delo, saj je povprečna urna postavka za delo za ženske v Evropi namreč 16,3 odstotka nižja kot za moške. To pomeni, da ženske vsako leto delajo 58 dni zastonj, so sporočili iz evropske komisije. Slovenija močno izstopa iz evropskega povprečja, saj razlika znaša 3,2 odstotka.

STA
Ženske vsako leto delajo 58 dni zastonj.

Slovenija se po podatkih evropskega statističnega urada za leto 2013 pri enakovrednem plačilu uvršča na sam vrh osemindvajseterice. Sledita ji Malta (5,1 odstotka) in Poljska (6,4 odstotka). Na repu lestvice so Češka (22,1 odstotka), Avstrija (23 odstotka) in Estonija (29,9 odstotka).

Podpredsednik komisije Frans Timmermans, komisarka za zaposlovanje, socialne zadeve, strokovno usposobljenost in mobilnost delovne sile Marianne Thyssen ter komisarka za pravosodje, potrošnike in enakost spolov Vera Jourova so ob dnevu enakega plačila opozorili, da je enakost moških in žensk ena od temeljnih vrednot Evropske unije, vendar ni njena temeljna realnost.

Razlika v plačilu je nepoštena, neutemeljena in nesprejemljiva že na kratki rok, na dolgi rok pa povzroči tudi bistvene razlike pri pokojninah, ki so za ženske 39 odstotkov nižje kot za moške, so še poudarili v izjavi za javnost.

V Evropi je enako plačilo zakonsko urejeno, vendar se v državah članicah nezadovoljivo uveljavlja. V zadnjih letih je bil napredek majhen ali pa ga sploh ni bilo - med letoma 2006 in 2013 se je razlika zmanjšala s 17,7 na 16,3 odstotka.

Kot so še zapisali v komisiji, bi se to zmanjševanje lahko narobe razumelo kot izboljševanje stanja, a gre dejansko za rezultat gospodarske krize. Moški so začeli prejemati nižja plačila, plačila ženskam pa se niso povišala.

Sicer več kot polovica tistih, ki so sodelovali v anketi Eurobarometra, verjame, da bi morali nujno ukrepati glede razlike v plačilu. Poleg tega skoraj tretjina anketirancev meni, da je ravno razlika v plačilu težava, ki bi se ji morala komisija pri zmanjševanju razlike med spoloma posvetiti najprej.

Poleg razlike v plačilu sta med pomembnejšimi faktorji še majhno število žensk na visokih položajih (17,1 odstotka) in neenakopravna razdelitev gospodinjskih del (11,4 odstotka).

Evropska komisija bo v delovnem programu za leto 2016 obravnavala izziv neenakega plačila z ukrepi, ki bodo zaposlenim staršem z otroki in osebam, ki vzdržujejo sorodnike, pomagala lažje usklajevati zasebno in poklicno življenje.