Črna kronika

Spor zaradi fasade v Ljubljani prerastel v krvavo nasilje

M.R.
20. 10. 2015, 18.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pred ljubljanskim okrožnim sodiščem je bilo včeraj na sporedu nadaljevanje sojenja Fuadu Bjeliću, ki je oktobra lani na Fužinah skoraj usodno zabodel Safeta Halilovića.

Profimedia

Toda narok je bil končan oziroma preložen po vsega nekaj minutah, saj sta obe vabljeni priči poslali opravičilo. Glavno obravnavo je sodišče preložilo na 14. december.

Takrat bo predvidoma zaslišana še zadnja priča in sodni izvedenec psihiatrične stroke Gorazd Mrevlje, potem pa bi že lahko sledile končne besede in sodba v imenu ljudstva. Za poskus uboja je sicer predvidena kazen od 5 do 15 let zapora.

Od 5 do 15 let zapora grozi obdolženemu Fuadu Bjeliću za poskus uboja Safeta Halilovića.

Verbalni obračun prerasel v fizičnega

Spomnimo. Krvavi obračun se je zgodil 21. oktobra lani pred lokaloma Elite Club in Remezzo na Zaloški cesti 165 na Fužinah. Iz ljubljanske policijske uprave je takrat prišlo sporočilo, da so policisti odvzeli prostost 41-letnemu slovenskemu državljanu iz Ljubljane. Po njihovih ugotovitvah sta bila tako osumljeni kot oškodovanec vsak s svojo družbo v lokalu, ko se je osumljeni sprl z bratom oškodovanca, prepir pa je prerasel v prerivanje in pretep. »V nekem trenutku so vsi zapustili lokal, med prerivanjem pa je osumljeni z nožem zabodel oškodovanca. Preiskovalni sodnik je osumljenemu, ki je bil v preteklosti že obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, po zaslišanju odredil hišni pripor,« so po incidentu v sporočilu za javnost še zapisali v PU Ljubljana.

Obtoženi trdi, da se je zgolj branil pred napadalci

Brat oškodovanca Dževad Halilović je na eni od obravnav razkril srčiko spora: stopnišče in fasada, ki bi mu jo po ustnem dogovoru moral Fuad Bjelić alias Fudo končati do 1. oktobra lani. Fudo se sicer brani, da se je kritičnega večera zgolj branil pred Halilovićevimi možmi, ki so ga napadali z »vsem živim«.