Črna kronika

V Ljubljani brutalno obračunali s pekom

T.R.
20. 10. 2015, 17.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Lanskega decembra so se trije napadalci lotili s pestmi, železno palico in strelnim orožjem nič hudega slutečega peka, ki se je v jutranjih urah odpravljal na delo.

Svet24

Na zatožni klopi ljubljanskega okrožnega sodišča so se znašli Afrim Sinaj, Artur Kuka, Kičo Periku in Idriz Muqaj. Prvi trije so obtoženi povzročitve hude poškodbe, Muqaj pa napeljevanja k temu kaznivemu dejanju. Možakarje je tožilstvo poklicalo na kazensko odgovornost, ker naj bi trije izmed njih 18. decembra lani na Sketovi ulici v Ljubljani počakali na 28-letnega peka Demirja Vorfaja. Ta se je usodnega dne odpravil na delo v pekarno, ko je po njem začelo padati. Vanj je eden izmed napadalcev uperil pištolo, drugi ga je začel tepsti s pestmi, tretji pa ga je s kovinsko palico udaril po čelu in zatilju. Vorfaj je zgrmel na tla in občutil še brce. Kljub temu mu je iz rok enega izmed napadalcev uspelo zbiti palico. Temu je sledila salva krogel, ena ga je zadela v gleženj, druga v koleno. Nesrečnik je poleg strelnih ran utrpel še krvavitve v možganih, zlomljen nos in zlom reber.

Svet24

V NOGAVICI SE JE SKRIVALA PIŠTOLA

Po dejanju so napadalci odbrzeli. A policisti so jim istega dne stopili na prste. Najprej so prejeli obvestilo o toyoti yaris, v kateri naj bi se vozili čudni možakarji. Ko so avto poskušali ustaviti, se voznik za njihove znake ni zmenil. Z vso močjo je pritisnil na plin, eden izmed sopotnikov pa je na Tivolski cesti iz avta zalučal nogavico, v kateri je bila zavita pištola. Preiskava je razkrila, da je bil ravno s to pištolo ustreljen Vorfaj. Kmalu za tem so jih policisti aretirali za Bežigradom. Sprva se oškodovancu ni sanjalo, kdo so napadalci. Ko je od kriminalistov izvedel, da naj bi bil režiser napada Idriz Muqaj (tega med napadom naj ne bi bilo zraven), je sestavil mozaik. Vorfaj je najel njegovo pekarno in mu v zvezi s tem menda dolgoval denar, šlo naj bi za 30 tisoč evrov. Oškodovanec je včeraj priglasil premoženjskopravni zahtevek v višini 403.000 evrov.

Kičo Periku, obdolženi: "Usodnega dne sem bil na univerzitetnem kliničnem centru, zato nisem zagrešil očitanega kaznivega dejanja."

ZAŽGALA NAJ BI PEKARNO

Kuka in Periku naj bi imela še prste vmes pri dveh požarih. Lanskega decembra je na Glinškovi ploščadi pekarno Glinška dvakrat zajel ogenj. Afrim Sinaj je očitek napada na peka priznal že na preteklem naroku. Sodišče mu je izreklo dve leti zapora, medtem ko se včeraj na predobravnavnem naroku za priznanje tega očitka nista odločila ne Kuka in ne Periku. V zvezi z očitkom požiga pekarne je Periku izjavil, da tudi tega ne prizna, medtem ko se je Kuka odločil za priznanje. Tožilka je zanj za požig predlagala leto in deset mesecev zapora. Ker pa je Muqaj nedavno zamenjal odvetnika, se bo zanj predobravnavani narok opravil naslednji teden.