Črna kronika

Zakonca čudežno preživela trčenje s potniškim vlakom

M.K.
20. 10. 2015, 16.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V nedeljo ob 8.10 sta se v slabih vremenskih razmerah na nezavarovanem železniškem prehodu v srbskem Ripnju zaletela potniški vlak in avtomobil, v katerem sta sedela zakonca Veselin Mladenović (50) in Ndricima (37). Oba sta imela izjemno srečo in nista utrpela hujših poškodb.

Twitter

Mladenović se je v gosti megli približeval železniškemu prehodu, ko je naenkrat zaslišal pok. Njegov avtomobil je udaril v železniški vagon. »Bila je megla, videl nisem ničesar. Kar naenkrat sem občutil močan udarec. Šele pozneje sva se z ženo zavedela, da sva udarila v vagon,« je dogodek opisal Mladenović.
Imela sta izjemno srečo, saj je vlak, ki je vozil na relaciji Niš–Beograd, udaril v stranski predel avtomobila, zaradi česar se ni zgodilo najhujše.

Več kot deset nesreč je bilo na istem mestu, odkar na prehodu ni več zapornice.

NA POMOČ PRISKOČIL ZNANEC

Prvi je na kraj nesreče prispel Dragan Živković: »Ko sem prišel, sem imel kaj videti. Zadnji del avtomobila je bil povsem uničen, vagon pa ju je odbil kar štiri metre daleč.« Dodal je, da povsem po naključju pozna ponesrečenca, saj sta se v devetdesetih letih skupaj preselila s Kosova.

ŠOKIRANI ODŠLI DOMOV

Mladenović je takoj po nesreči izvlekel svojo ženo iz avtomobila. Kot opisuje Živković: »Stokala je od bolečin, bila je povsem bleda, pritoževala se je nad bolečinami in vrtoglavico. Prosila je, da ji prinesem kozarec vode.« Nato so skupaj odšli do njegovega doma, kjer so počakali na prihod prve pomoči. »Bila sta v šoku. Nihče mogel verjeti, da sta po takšni nesreči ostala živa. Pred štirimi leti je tam stala zapornica. Odkar je ni več, je bilo tu že več kot deset nesreč,« je dejal Živković. »Samo čudež naju je rešil, ne morem verjeti, da sva še vedno živa,« pa je zaključil Mladenović.
Zadnji del avtomobila je bil povsem uničen. Vlak se je vanj od strani zaletel kar dvakrat in ga odbil kar štiri metre daleč.