Črna kronika

'Zaklal ti bom sina, če ne prekine z mojo hčerko' ali ljubezen med Albanko in Srbom

uk
9. 10. 2015, 08.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Iz Salzburga poročajo o zgodbi, ki se je ne bi sramoval niti William Shakespeare. In tudi v tem primeru gre za zgodbo, ki se lahko konča tragično.

Na sodišču v Salzburgu se je znašlo pet ljudi, obtoženih, da so grozili s smrtjo. Razlog za to sta mlada zaljubljenca. Po podatkih avstrijske policije naj bi prišlo do spora med dvema družinama zaradi ljubezni med Adelino in Aleksandrom.

Adelina je hčerka albanskih priseljencev s Kosova, Aleksander pa je sin srbskih staršev. Vsi vpleteni seveda imajo avstrijsko državljanstvo. Policija je sicer aretirala samo Adelinine starše in njene tri starejše sestre. Adelinin oče je namreč, ko je izvedel, da se hčerka videva s Srbom, poklical Aleksandrovega očeta in mu zagrozil, da bo ubil njegovega sina, če ne bo takoj prekinil razmerja z njegovo hčerko.

Po navedbah policije naj bi Adelinin oče dejal, da bo vpričo njega prerezal vrat njegovemu sinu. »To ni res,« je pozneje dejal njen oče, »rekel sem samo, da naj drži roke stran od moje hčerke. Mi ne moremo biti skupaj. Mi smo muslimani, oni pa pravoslavci.«

Kljub temu mu je sodišče naložilo dva meseca pogojne kazni zaradi groženj s smrtjo, preostale člane družine pa so oprostili. Policija je še sporočila, da so mati in dve sestri z avtomobilom zasledovale mladi par, vendar pa naj ne bi grozile Aleksandru, temveč samo svoji mlajši sestri oziroma hčerki.