Črna kronika

Šentvid: Ivan streljal v Denisa

R.M.
26. 8. 2015, 06.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V ponedeljek zvečer je v Šentvidu v Ljubljani prišlo do streljanja, prelivanje krvi pa na srečo ni terjalo smrtnih žrtev.

Arsen Perić

Ljubljanski policisti so v ponedeljek okrog 20.15 prejeli obvestilo o strelskem obračunu dveh znancev v gostinskem lokalu v Šiški.

»Storilec je po dejanju zbežal, poškodovani pa je bil odpeljan v ljubljanski klinični center. Po podatkih policije ni v smrtni nevarnosti. Policisti so takoj začeli aktivnosti za izselitev osebe, ki so se nadaljevale vso noč. Preiskava še poteka, zato več podrobnosti ta trenutek ne moremo posredovati,« je pojasnila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko. Strelca včeraj do konca redakcije niso prijeli.

Arsen Perić

Šestkrat ustrelil, večkrat zadel

Streljanje je bilo v gostinskem lokalu San Remo na Prušnikovi ulici v Šentvidu. Po naših informacijah je 35-letni Ivan S. iz Grosupljega večkrat ustrelil 33-letnega domačina Denisa, brata najemnice lokala. Po besedah Denisove mame sta Ivan in njen sin sedela za mizo v kotu letnega vrta lokala, ko je Ivan nenadoma povzdignil glas, od nekod izvlekel pištolo in Denisa z njo večkrat udaril po glavi, nato pa stopil korak ali dva nazaj in šestkrat ustrelil proti njemu, zadel pa ga je v obe koleni in zapestje.

Arsen Perić

Na delu je bila »mafija«

Mati ustreljenega je v kritičnem trenutku sedela na drugem koncu letnega vrta lokala in kalvarijo videla na svoje lastne oči. Povedala je, da je po dogodku odhitela do strelca in ga prijela za majico, ko je tudi njej zagrozil s pištolo, nato pa se ji je iz prijema nekako izmotal, a ga je držala s tolikšno silo, da je kos majice ostal v njenih rokah, medtem ko je on zbežal s kraja zločina. Na vprašanje, kdo je Ivan in kaj v življenju počne, je bila mati oškodovanca kratka: »Mafija!«

O ustreljenem vse dobro

Ranjenega Denisa je na urgenco odpeljala prijateljica, po njenih besedah je bil ves čas pri zavesti. Vzroka spora pa naši sogovorniki niso vedeli ali pa ga niso hoteli izdati. O ustreljenem 33-letniku sicer povedo vse dobro. Živi vzorno družinsko življenje, je oče dveh otrok, kruh pa služi pri nekem gradbincu. Jutro po dogodku je lokal normalno obratoval, da se je tam zgodil zločin, je nakazoval le del policijskega traku v bližnjem smetnjaku in šibke sledi krvi, ki so ostale na steni lokala kljub čiščenju.

Svet24