Črna kronika

Tatovi so ji ukradli več kosov sveže opranih oblačil

Samo Strel
17. 8. 2015, 17.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

10 Iz gostinskega lokala v Nazarjih je neznanec ukradel nekaj žlahtne kapljice, sir in menjalni denar.

9 V Novi Gorici je neka občanka iz petega nadstropja stanovanjskega bloka na ulico zalučala prazno steklenico. Policisti so kršiteljici, zastrupljeni z maligani, izdali plačilni nalog.

8 Na mejnem prehodu Starod so policisti državljanu Francije zasegli 2,8 grama trave in 2,5 grama hašiša. Sledil je hitri postopek z odločbo.

7 V Landolu so ognjeni zublji požrli sedem bal sena. Policija sumi, da je bil požar podtaknjen.

6 Celjski policisti so prijeli 31-letnega domačina, narkomana in starega znanca, ki je vlamljal vsepovsod, kradel pa je tudi mimoidočim na ulici. Možakar je bil v zadnjih 13 letih 18-krat pravnomočno obsojen zaradi vlomov in tatvin. Preiskovalni sodnik ga je po pogovoru poslal v pripor.

5 Novogoriški policisti so intervenirali v medsosedskem sporu. Na kraju dogodka so ugotovili, da sta se moška sprla zaradi črpanja kapnice iz vodnjaka, ter ju napotili na zasebno urejanje meja na za  to pristojni instituciji.

4 Ankarančanka je policiji prijavila, da so ji tatovi s stojala za sušenje perila ukradli več kosov sveže opranih oblačil.

3 Na počivališču Studenec v smeri Ljubljane so neznanci državljanoma Bolgarije, medtem ko sta v avtu spala, ukradli torbo, v kateri sta imela poleg svojih potnih listov še tablični računalnik, digitalni fotoaparat, potni list za mačko, ključe stanovanja, rezervne ključe vozila in 1000 evrov gotovine. Oškodovana sta za okrog 1500 evrov.

2 Novomeški policisti so imeli v postopku državljana BiH, ki je po avtocesti iz smeri Novega mesta proti Obrežju na razdalji sedmih kilometrov vozil s povprečno hitrostjo 236,43 kilometra na uro. Kršitelj pa se je v razgovoru z možmi postave pohvalil, da je na delu avtoceste pred kontrolo vozil tudi s hitrostjo 290 kilometrov na uro. Za nagrado je dobil plačilni nalog v vrednosti 1200 evrov in 9 kazenskih točk.

1 Dolenjski policisti so v okolici Otočca obravnavali štiri Nizozemce v zgodnjih dvajsetih, ki so pod vplivom alkohola in tripa ustavljali promet ter sejali strah in trepet med lokalno prebivalstvo. Enega so povsem opitega šele po krajši iskalni akciji našli v gozdu, lažje telesno poškodovanega. Tujcem so izdali plačilne naloge.