Črna kronika

FOTO: Plameni uničili tovornjak

Polona Krušec
30. 7. 2015, 19.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ognjeni zublji so močneje poškodovali tovornjak s peleti. Vozniku so morali nuditi pomoč. Pristojni spet opozarjajo na razporejanje ob nesrečah zaradi prehoda interventnih vozil.

PGD Selo

PGD Selo

Stoječa kolona vozil na hitri cesti med Ajdovščino in Selom v smeri Vrtojbe je v sredo, tik pred tretjo uro popoldan, napovedovala nesrečni dogodek. Policija in DARS sta hitro zavarovala kraj nezgode in že v Vipavi začela promet preusmerjati na vzporedno regionalno cesto. Tam se je promet prav tako gostil, a večjih nevšečnosti ni bilo.

Hitro posredovanje

Izredno hitro, v samo štirih minutah, so na kraj nesreče prihiteli prostovoljni gasilci iz Sela, potem pa še ajdovski gasilci. Ekipa mož je gasila vozilo in gorečo brežino, kar je predstavljalo približno 30 kvadratnih metrov. Medtem pa se je za mestom nesreče nabirala kolona, kot objasnijo pristojni, tudi zelo živčnih voznikov. Gasilci iz Sela povedo, da so prav nestrpneži, morda med njimi tudi radovedneži, spet ovirali nemoten potek intervencije in ogrožali sebe in druge udeležence. Predvsem pa so vozne pasove zasedali tako, da je imelo reševalo vozilo urgentne službe iz Ajdovščine težave z dostopom do kraja dogodka.

Kar mimo

Zelo običajna zgodba s slovenskih cest se torej ponavlja. Kaj, če ne nenehna opozorila pristojnih, nas bo naučilo in spodbudilo k primernemu razvrščanje in cestnemu bontonu?! Menda se je med vozniki, ki so obstali za tovornjakom, našel tudi kakšen tak, ki je hladnokrvno peljal kar mimo, kar je nevarno in neodgovorno. Zato so gasilci iz Sela tudi na svojem facebooku izrazili razočaranje nad obnašanjem voznikov ob takih razmerah in neupoštevanjem pravil. »Sekunde rešujejo življenja,« se glasi zaključek zapisa, v katerem so na to opozorili.

Voznik tovornjaka se je nadihal dima, zato je potreboval zdravniško pomoč, saj mu je bilo slabo, na srečo pa drugih poškodb ni utrpel. Ravnal je razumno. Najprej so mu prvo pomoč nudili gasilci, potem pa še reševalna ekipa iz Zdravstvenega doma Ajdovščina.