Črna kronika

V prometni nesreči v bližini Kidričevega ugasnilo življenje

R.T.
13. 7. 2015, 06.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Dne 12. 7. 2015, okoli 14.15 ure, je bil OKC PU Maribor obveščen, da se je na glavni cesti Ptuj - Slovenska Bistrica, v bližini Kidričevega, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so udeležena tri vozila, poškodovanih pa je več oseb.

arhiv svet24

Na kraj so bili napoteni policisti in reševalci. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica, ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila v križišču glavne ceste I. reda številka 2, odsek 393 in regionalne ceste III. reda št. 711, odsek 9013, izven naselja Kidričevo. Ogleda se je udeležila tudi dežurna državna tožilka.

Zaradi nesreče je bila cesta zaprta do 17.20 ure. Promet so policisti preusmerjali na druge ceste v bližini. 

Nesreča se je zgodila v križišču, zaradi neupoštevanja pravil o prednosti, saj 50-letna državljanka Slovenije pri vožnji z osebnim avtomobilom skozi križišče regionalne (izven naselja Kidričevo, iz smeri Kungote pri Ptuju proti Kidričevem) z glavno cesto, zapeljala na prednostno cesto, in ni pustila mimo vseh vozil, ki so vozila po prednostni cesti. Zaradi tega je 50-letna voznica trčila s prednjim desnim delom svojega vozila v zadnji desni bočni del osebnega avtomobila, 61-letnega državljana Slovenije, ki je vozil iz smer Ptuja proti Slovenski Bistrici. Zaradi trčenja je vozilo voznika odbilo in obrnilo na nasprotni vozni pas, pred osebni avto, ki ga je v tem trenutku iz smeri Slovenske Bistrice pripeljal 44-letni državljan Slovenije. Posledica tega je bilo silovito trčenje vozil 44-letnega voznika, s sprednjim čelnim delom v desno bočno stran vozila 61-letnega voznika, kjer je v času nesreče, na prednjem desnem sedežu sedela potnica, 53-letna državljanka Slovenije.

V nesreči 44. letni voznik osebnega avtomobila ni bil poškodovan, šest potnikov v njegovem vozilu je bilo lahko telesno poškodovanih, 50-letna voznica osebnega avtomobila je bila lahko telesno poškodovana, 61-letni voznik je bil huje telesno poškodovan, potnica v njegovem vozilu, 53-letna državljanka Slovenije pa je umrla na kraju nesreče. V nesreči je nastala premoženjska škoda, ki znaša okoli 14.000,00 evrov.

Poškodovani so bili z reševalnimi vozili odpeljani v Bolnišnico na Ptuju, kjer jim je bila nudena zdravniška pomoč.

Zoper 50-letno voznico osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba po členu 323/2 KZ-1 R Slovenije v zvezi s členom 56/3-1-1 ZPrCP, na Državno tožilstvo na Ptuju.