Črna kronika

Slavni MMA borec Emelianenko v zapor zaradi posilstva

R.T.
20. 5. 2015, 13.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ruski MMA borec Aleksander Emelianenko je bil obsojen na 4 leta in pol zapora zaradi posilstva, poroča ruska televizija Russia Today. Njegov menedžer trdi, da se bo po prestanku kazni vrnil v ring.

YouTube

Aleksander Emelianenko, sicer mlajši brat MMA legende Fedorja Emelianenka, je bil spoznan za krivega spolnega napada nad svojo čistilko in odtujitve njenega potnega lista.

V torkovi sodbi je sodišče Emelianenka obsodilo na štiri leta in pol zapora, prav tako pa mora plačati denarno kazen v višini 50.000 rubljev (okoli 900 evrov).

Emelianenko, ki ga v ringu sicer kličejo Grim Reaper, ni priznal krivde. Dejal je da se dogodka ne spomni, ker je bil pijan, da pa je prepričan, da se spolni odnos med njim in žrtvijo ne bi mogel zgoditi brez žrtvinega soglasja.

Sodišče njegovemu zagovoru ni verjelo, njegov odvetnik Kakhaber Dolbadze, pa je že napovedal, da se bodo na razsodbo pritožili.

Emelianenkova 26-letna čistilka je v stik s policijo stopila marca 2014 in prijavila posilstvo in krajo potnega lista, oboje s strani Emelianenka.

Borca so takoj dali na seznam iskanih oseb, pridržali pa so ga dva meseca kasneje v mestu Tambov, 480 kilometrov južno od Moskve, kjer je imel prometno nesrečo.

Med priporom naj bi Emelianenko vsak dan treniral, prav tako pa se je že v drugo poročil.

Za razliko od svojega starejšega brata Fedorja, ki ga pogosto štejejo kot enega izmed najboljših težkokategornih borcev MMA v zgodovini, se Aleksander Emelianenko na naslovnicah časopisov po navadi pojavlja zaradi popivanja in napadov na civiliste

Leta 2012 je po številnih aferah že napovedal upokojitev, a se je kasneje za več mesecev zaprl v pravoslavni samostan in po vrnitvi napovedal tudi povratek k borilnim veščinam.

Borec se je nazadnje pojavil v ringu januarja letos, ko ga je knockoutiral njegov rojak Dmitri Sosnovski.

V svoji karieri je Emelianenko zbral tri naslove svetovnega prvaka v ruski borilni veščini Sambo, boril pa se je v 30 MMA borbah, kjer je zbral 23 zmag in 7 porazov.