Črna kronika

Kdo je umrl med obsežnim požarom Mercatorjevega skladišča?

G.G./STA
13. 5. 2015, 14.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

To se še ne ve, saj še ni bila ugotovljena identiteta trupla, ki je bilo najdeno na pogorišču. Kriminalisti tako še vedno opravljajo ogled pogorišča na Hladilniški poti v ljubljanskem Zalogu, kjer je včeraj zgorelo veliko Mercatorjevo skladišče.

Luka Tetičkovič / Svet24

Požar v Zalogu je sicer pogašen, gasilci pa še stražijo kraj požara, saj še ne morejo zagotovo trditi, da nikjer več ne tli.

"Po naših izkušnjah bi si upal trditi, da je požar pogašen v celoti, da torej ni več skritih žarišč. A odgovor na dvom, ali je vse pogašeno, se bo pokazal čez čas, saj vedno lahko obstajajo kaka skrita žarišča. Tu je namreč gorela plastika, ta na površini ustvari skorjo, pod katero lahko še vedno tli," je pojasnil namestnik poveljnika ljubljanske gasilske brigade Jože Ložnar Kranjc.

Struktura skladiščnega objekta je po besedah Ložnar Kranjca v delu, ki ga trenutno pregledujejo kriminalisti, pogojno varna, zato morajo preiskovalci nositi vso zaščitno opremo. "Nekateri deli, ki so se že med požarom podrli, pa so nevarni za vstop, saj ne vemo, kako stabilni so. Samo požarišče je še vedno nevarno za gibanje na njem," opozarja Ložnar Kranjc.

Območje požara ostaja zaprto, vsaj dokler policija ne bo končala z ogledom, še pravi sogovornik. V torek in minulo noč je pri gašenju požara sodelovalo 270 gasilcev, njihovo delo pa, tako Ložnar Kranjc, ni končano, saj en gasilski oddelek še naprej straži na mestu požara.