Črna kronika

Serijski morilec je nameraval ustreliti Ibrahimovića

G.G.
8. 5. 2015, 12.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zloglasni švedski morilec Peter Mangs je v svoji knjigi zapisal, kako je leta 2010 na ulici v Malmöeju zagledal napačno parkiran ferrari v lasti nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića. »Tipično balkansko obnašanje,« je pomislil Mangs in v navalu besa stopil do doma po pištolo.

Reuters

Reuters

Ko se je vrnil, tam ni bilo več ferrarija in jeza mu je počasi izhlapela iz krvi. V svoji avtobiografski knjigi je zapisal, da bi takrat ustrelil Ibrahimovića. »Če bi ustrelil tega gospodiča, bi to verjetno sprožilo veliko razburjenja v medijih,« naj bi dejal 43-letni Mangs, ki je bil leta 2013 obsojen na dosmrtno zaporno kazen zaradi dveh umorov in osmih poskusov umorov.

Da gre za nevarnega psihopata, kažejo tudi njegove besede, da ne obžaluje svojih dejanj. Že od otroštva je sovražil Jude, z vsaki letom pa se mu je sovraštvo do priseljencev še stopnjevalo.

Ibrahimović je bil rojen Malmöeju, kjer je brcal žogo v svojih mladih letih, vse do prestopa v Ajax leta 2001. V času zgoraj omenjenega incidenta je igral za Barcelono.