Črna kronika

Mariborčan okužen s HIV-om spolno napadel mladoletnika

R.M.
30. 4. 2015, 18.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po Mariboru se je prejšnji teden razširila vest o hišni preiskavi pri 38-letnem domačinu, ki ga policija sumi spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.

Profimedia

Tistemu, ki spolno občuje z otrokom, mlajšim od 15 let, grozi do 8 let zapora, če pri tem uporabi silo, pa do 15 let zapora.

Osumljeni naj bi imel spolni odnos z mladoletnikom v Ljubljani, zato zadevo vodijo ljubljanski kriminalisti; ti so v fazi predkazenskega postopka z informacijami skopi, so pa potrdili, da so na območju mariborske policijske uprave izvajali aktivnosti v zvezi s sumom, da so bila storjena kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost.

Večer medtem poroča, da so kriminalisti med hišno preiskavo našli zdravniški izvid, ki kaže, da je moški HIV-pozitiven. Osemintridesetletnik naj bi za okužbo izvedel po naključju, ko se je udeležil krvodajalske akcije in so ga tam opozorili, da ni primeren darovalec.

Ali je bil Mariborčan z virusom HIV okužen že takrat, ko naj bi storil kaznivo dejanje, ni znano, prav tako ni jasno, ali je osumljeni v času, ko naj bi spolno občeval z dečkom, vedel za okužbo. Kot še poroča omenjeni časnik, je preiskovalni sodnik osumljenca po zaslišanju izpustil na prostost.