Črna kronika

Svetovni podvigi: Pijan že pred kosilom

M.R.
13. 4. 2015, 18.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10. V Hvratinih je neznanec vstopil v odprt prostor letne kuhinje in naprej v sušilnico, od koder je ukradel okrog 120 kilogramov suhomesnatih dobrot, lastnici pa povzročil za okrog 700 evrov gmotne škode.

9. Z osebnega avtomobila, parkiranega v Cankarjevi ulici v Novi Gorici, je neznani storilec ukradel vzvratno ogledalo in lastnici povzročil za okrog 250 evrov škode.

8. Brežiški policisti so obravnavali prometno nesrečo v Podgorju pri Pišecah, kjer je 55-letni kolesar, državljan Velike Britanije, med vožnjo fotografiral, izgubil oblast, se »zložil« po tleh in laže poškodoval.

7. Novogoriški policisti so pri nadzoru prometa ustavili 25-letnega državljana Kitajske, ki je v avtomobilu znamke BMW italijanskih registrskih oznak prevažal 22-letnega državljana Filipinov. Izkazalo se je, da tujca nista imela ustreznih listin za vstop v našo državo, za kar sta si prislužila plačilni nalog, po končanem postopku pa sta zapustila deželo na sončni strani Alp.

6. Ljubljanski policisti so prijeli preprodajalca marihuane, stara 19 in 22 let, ki sta z opojnimi zelmi oskrbovala tudi mladoletnike. Med hišno preiskavo so mladeničema zaplenili skoraj kilogram travce, preiskovalni sodnik pa je starejšega po pogovoru vtaknil v pripor. Grozi jima od enega do deset let zapora.

5. Novogoriški policisti so imeli opravka s pijano 34-letnico, ki je v bloku delala kraval in motila sosede pri počitku. Kršiteljica je prejela plačilni nalog, treznila pa se je na policijski postaji.

4. Neznani storilec je v mariborski Ledni dvorani ukradel 41 potnih listov državljanov Ukrajine, ki so bili na športni prireditvi, in jih skupno oškodoval za okrog 1600 evrov.

3. Škofjeloški policisti so prijeli 37-letnega domačina, osumljenega štirih vlomov. V začetku marca je vlomil v več prostorov lokalnega društva na Trati, v začetku aprila pa trikrat v bencinski servis. Kradel je predvsem alkohol in cigarete, pred omenjenimi podvigi pa ga policisti še niso obravnavali. Škofjeločana so modri angeli začasno pridržali, po opravljeni preiskavi, med katero je bilo odkrito tudi vlomilsko orodje, pa so ga izpustili na prostost. Sledi kazenska ovadba.

2. V okolici Straže so neznanci iz odklenjenega hleva odtujili štiri manjše prašiče, kmetico pa s tatvino oškodovali za okrog 400 evrov.

1. Kranjski policisti so imeli opravka z domačinom, ki je za volan sedel pod vplivom žlahtne kapljice. Že dopoldne je »junaku« alkotest nameril 0,80 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, česar pa kršitelj ni upošteval, in popoldne so ga znova ustavili ter mu pod nos pomolili alkotest. Tokrat je nameril še več, in sicer 0,89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Pijanček je ostal brez avtomobila in je prespal na policijski postaji, besedo pa bo dobil tudi pred sodnikom.