Črna kronika

Prijeli tatove traktorjev

STA/G.G.
23. 3. 2015, 10.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Celjski kriminalisti so v teh dneh zaključili skoraj leto dni trajajočo preiskavo sumov storitve kaznivih dejanj velika tatvina, prikrivanje in neupravičena proizvodnja in promet z drogami ter kazensko ovadili pet oseb. Dvema osumljenima 50-letnemu Laščanu in 27-letnemu moškemu iz Trbovelj pa je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Thnikstock

Poleg dveh že omenjenih osumljencev so celjski kriminalisti kazensko ovadili še 35-letnega moškega, doma z območja Ljubljane, 28-letnega moškega z mozirskega območja in 35-letnega Celjana, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

50-, 27- in 35-letnik so osumljeni, da so maja lani na območju Laškega ukradli kmetijski traktor vreden okoli 44.000 evrov. Traktor so odpeljali na grosupeljsko območje, vendar so ga policisti dan po tatvini našli.

Septembra lani je 50-letni osumljenec s pomočjo mlajšega neznanega storilca na območju Prožinske vasi iz delovnega stroja ukradel tri žlice, več delov stroja in torbo z orodjem. S tatvino sta lastnikom povzročila za okoli 8000 evrov škode.

Prav tako so osumljeni 50-, 27- in 28-letnik na območju Trbovelj ukradli kmetijski traktor, vreden okoli 25.000 evrov, in ga prodali 35-letnemu Celjanu, ki je del kupnine nadomestil s prepovedano konopljo.

27-letni osumljenec pa je decembra lani navezal stike z moškim, ki so mu ukradli traktor, in mu v zameno za 1500 evrov ponudil lažni podatek, kje naj bi se ukradeni traktor nahajal. S tem dejanjem je že oškodovanega moškega še dodatno oškodoval.

50-letnega Laščana so kriminalisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj, kot so poslovna goljufija, neupravičena proizvodnja in promet z drogami, pranje denarja, tatvina in hudodelsko združevanje. Zaradi nekaterih od teh dejanj je bil tudi pravnomočno obsojen in trenutno prestaja zaporno kazen na način, da je v zavodu za prestajanje zaporne kazni ob vikendih in dela prostih dneh, ostale dni pa je na prostosti. 27-letnega Trboveljčana so v preteklosti prav tako že obravnavali zaradi sumov storitve različnih kaznivih dejanj in je bil tudi pravnomočno obsojen na obdobje enega leta s preizkusno dobo treh let.