Črna kronika

Sin mamo pahnil v smrt

Gabrijel Toplak
17. 3. 2015, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Okolica in dvorišče precej znanega gostišča Veronika na Slivniškem Pohorju, ob sicer prometni cesti iz Hoč proti smučarskima središčema Areh in Mariborsko Pohorje, ki slovi po pristni štajerski hrani, sta včeraj samevala.

Štiridesetletni Joško Klinc je osumljen kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom.

Okolica in dvorišče precej znanega gostišča Veronika na Slivniškem Pohorju, ob sicer prometni cesti iz Hoč proti smučarskima središčema Areh in Mariborsko Pohorje, ki slovi po pristni štajerski hrani, sta včeraj samevala.

Na prvi pogled je restavracija z zaprtimi vrati in okni ter ponekod zastrtimi zavesami že s ceste dajala občutek, kot da je že nekaj časa zaprta in bo tako tudi ostalo. Prizor na zadnji strani hiše, kjer je vhod v gostišče, je slednje samo potrdil. Na drugi stopnici je bila prižgana sveča in ni bilo težko sklepati, da se je v notranjosti hiše zgodilo nekaj hudega, na vhodnih vrat pa je bil s samolepilnim trakom nalepljen list papirja, ki je slednje potrdil: »Zaprto zaradi nesreče.«

Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor, je sporočil, da sta se v nedeljo dopoldne v stanovanjskem delu gostišča v okolici Maribora sprla 40-letni sin in njegova 65-letna mati. »Med prepirom je sin silovito udaril mamo v glavo, zaradi česar je padla po lesenem stopnišču. Utrpela je hude telesne poškodbe in kljub nudeni prvi pomoči zaposlenih v gostišču ter poznejši zdravniški reanimaciji je na kraju umrla,« je pojasnil Šadl.

Po ogledu kriminalistov, dežurne preiskovalne sodnice iz Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurnega državnega tožilca ugotavljajo, da je 40-letnik, ki je v 48-urnem policijskem pridržanju, storil kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe s smrtjo, za kar je predpisana zaporna kazen od treh do petnajstih let.

In ker gre za območje, na katerem so zaradi razgibanega terena najbližji sosedje zagotovo oddaljeni vsaj slab kilometer, slednji o nesreči niso vedeli nič podrobnega. 
»Kaj natančno bi se lahko zgodilo in v kakšnem odnosu sta bila mama in sin, ne vem natančno. Če smo se videli, smo se pozdravili, kaj več pa med nami ni bilo,« je dejala soseda, nekaj let mlajši domačin, ki naj bi občasno prijateljeval s sinom, pa je razloge pripisoval finančnim težavam, ki so ju pestile.