Zabava

Talentka Lina navdušila Švico

Tomaž Mihelič / Lady
17. 3. 2015, 06.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Le kdo ne pozna Line Kuduzović, prve zmagovalke slovenskih Talentov! Pri komaj sedmih letih nam je jemala dih in poimenovali smo jo za čudežno deklico. Po slabih petih letih je njena zvezda znova zažarela, tokrat v Švici, kamor so se z družino preselili pred dvema letoma.

Osebni arhiv družine Kuduzović

Povsem predana petju je tudi na drugi strani Alp pilila svoj talent in se prijavila na švicarsko različico Talentov. Med štirimi slavnimi člani žirije je tudi DJ Bobo in naša Lina ga je ganila do solz. Pravzaprav so jokali skoraj vsi v dvorani, s svojim petjem pa si je prislužila celo zlati gumb in se uvrstila neposredno v polfinale. Starši, sestrica in danes 12-letna pevka, ki je na odru vsa iz sebe dejala, da misli, da sanja, so nad odzivom navdušeni in si še vedno niso opomogli od navdušenja.

»Moram reči, da nismo pričakovali takega odziva. Lina je bila zelo presenečena nad odločitvijo strokovne komisije in ni mogla skriti solza sreče. Vedno znova se nam orosijo oči, ko stopi na oder, saj se tam prelevi v drugo osebo. Z možem sva ponosna starša, kadar lahko opazujeva, kako zelo jo glasba izpolnjuje in osrečuje. So jo pa tudi sošolci in učitelji toplo sprejeli ter jo pri petju močno podpirajo. Očitno ji tudi jeziki odlično ležijo, saj je v le dveh letih osvojila nemškega in bosanskega. Zdaj govori že štiri, poleg omenjenih še angleškega in slovenskega, v šoli pa se uči tudi francoščino,« o mladi poliglotki pripoveduje mama Sabina in nam razkrije še eno podrobnost. »Med poukom še vedno prepeva, vendar le v svoji glavi, zato pa si med odmori daje duška in ogreje glasilke. Še vedno je ista srčna Lina, ki se svojim oboževalcem v Sloveniji iskreno zahvaljuje za podporo. Moramo pa priznati, da pogrešamo našo lepo deželo, kamor se radi vračamo, čeprav samo na počitnice.«