Črna kronika

Tragedija v znanem gostišču na Slivniškem Pohorju

G.G./G.T.
16. 3. 2015, 08.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Včeraj dopoldne se je družinska tragedija zgodila na Slivniškem Pohorju. Sprla sta se 65-letna mati in njen 40-letni sin. Med prepirom je sin mati tako močno udaril v glavo, da je padla po lesenem stopnišču. Pri tem je utrpela tako hude telesne poškodbe, da je kljub nudeni prvi pomoči s strani zaposlenih v gostišču in kasnejši zdravniški reanimaciji, na kraju umrla, so sporočili s PU Maribor.

Gabrijel Toplak

Incident se je zgodil v priljubljenem gostišču Veronika. Ker gre za območje, kjer so zaradi razgibanega terena najbližji sosedje zagotovo oddaljeni vsaj slab kilometer, slednji o nesreči niso vedeli nič podrobnega. »Kaj natančno bi se lahko zgodilo ter v kakšnem odnosu sta bila mama in sin, ne vem natančno. Če smo se videli, smo se pozdravili, kaj več pa med nami ni bilo,« je dejala soseda, nekaj let mlajši domačin, ki naj bi občasno prijateljeval s sinom, pa je razloge pripisoval finančnim težavam, ki so ju pestile.

Kriminalisti so že opravili ogled kraja, že včeraj pa je bila opravljena tudi sodna obdukcija pokojne. Moškega so kriminalisti pridržali, potem pa bo privedenk dežurnemu preiskovalnemu sodniku, v kolikor bodo podani priporni razlogi, sicer pa bo njegovo pridržanje odpravljeno.

Za kaznivo dejanje "posebno huda telesna poškodba" s smrtjo je predpisana zaporna kazen od treh do petnajstih let.