Črna kronika

Na zatožni klopi zaradi članka

nn
5. 3. 2015, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Bolezen je obdolženi Maji Tanasić včeraj preprečila prihod na ljubljansko okrožno sodišče, na katerem bi se imela priložnost izjasniti, ali prizna žaljivo obdolžitev.

Prag hrama pravice bi morala včeraj zaradi žaljive obdolžitve prestopiti Maja Tanasić, a se je obdolžena opravičila zaradi bolezni.

Na zatožno klop jo je posadil policist Dušan Mikolčevič. Zmotil ga je članek, objavljen v Slovenskih novicah, z naslovom Maščujejo se mi podkupljeni kolegi, objavljen 6. septembra 2011. Njeno ime se je pred leti v javnosti pojavilo po ropu in umoru poštne uslužbenke v Kresnicah. Tanasićevo, ki je bila svojčas policistka, se je povezovalo s sumom, da je skrivala Blaža Ereiza, krvnika poštarice. Ereiz in Denis Softić sta bila obsojena na šestnajst in šest let ždenja za zapahi. Tako kazen sta si prislužila, ker sta 21. junija 2011 zagrešila najprej rop pošte v Divači, tam sta izmaknila 370 evrov, nato pa sta se podala na nov roparski pohod, in sicer v Kresnice. Ereiz je vstopil v pošto s pištolo v rokah in Likovićevo ustrelil v glavo, roparja pa sta jo potem ucvrla s 1600 evri.

V spornem članku Tanasićeva pravi, da naj bi jo trije policisti, med njimi naj bi bil Mikolčevič, na oddelku za krvne delikte »terorizirali«, naj pokliče Ereiza, ki so ga takrat iskali. Omenjeni policist zatrjuje, da ga takrat na oddelku za krvne delikte ni bilo.