Črna kronika

Pretep se je končal krvavo

Sašo Avramovič
9. 2. 2015, 18.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Devetnajstletnega Aleksandra Rolda iz bosanske Banjaluke so v petek zvečer do smrti zabodli na dvorišču Osnovne šole Jovana Cvijića v naselju Kočićev Venac.

Arhiv Svet24

Zaradi umora mladeniča je bil aretiran njegov prijatelj in sosed Anđelo Marković. Rold, sicer dijak srednje gostinske šole, je izkrvavel na kraju zločina, potem ko je dobil več vbodnih ran v prsi in trebuh.

Po poročanju srbskih medijev se je umor zgodil, potem ko sta se žrtev in morilec dogovorila, da nerešene spore rešita s pretepom na šolskem igrišču. »Med pretepom je Rold rekel Aleksandru: 'Čestitam, ti si močnejši.' Potem mu je Aleksandar, ki ni slutil, kaj se bo zgodilo, podal roko, Anđelo pa je z drugo roko, v kateri je imel nož, zamahnil proti njemu in ga najmanj desetkrat zabodel v telo,« je dejal eden izmed očividcev.

Arhiv Svet24

Truplo mladeniča so pozneje našli reševalci v snegu pred šolsko telovadnico, kjer so bili še v soboto vidni sledovi krvi. Marija Markanović, predstavnica za odnose z javnostmi pri banjaluški policiji, je povedala, da so umor prijavili v petek okoli 23.15 v Ulici Anđeja Kneževića, policija pa se je nemudoma lotila preiskave. Po umoru so v domači hiši v Ulici Mileta Bekute hitro aretirali osumljenega Anđela Markovića. Policija je med preiskavo blizu kraja zločina našla tudi nož.

Umor je šokiral zaposlene na omenjeni osnovni šoli. Nekateri učitelji so povedali, da je šolsko dvorišče v večernih urah kraj, kjer se zbirajo sumljive osebe. »Sicer imamo nočnega varnostnika, ampak ni smel oditi ven. Enkrat je namreč že želel preprečiti pretep, pa je sam prejel poškodbe,« je dejala ena izmed učiteljic in dodala, da je osumljeni v preteklosti obiskoval njihovo šolo.

Znanci umorjenega Rolda so povedali, da je bil nesrečni mladenič znan po druženju. Na policiji so dejali, da devetnajstletni mladenič nikoli ni bil aretiran zaradi kaznivega dejanja.